Fotograf manekenki rekao da smršavi, ona mu brutalno spustila

NIKAD ne komentirajte težinu žene, jedno je od osnovnih pravila ponašanja. A da ga se treba pridržavati, dokazuje snimka belgijske manekenke koja se posvađala s fotografom koji joj je usred snimanja rekao da bi trebala jesti manje kako bi smršavjela.

"Ti nisi taj koji mi govori što ću raditi sa svojim tijelom. Imate veliku sreću što sam sigurna u svoje tijelo i što se volim. Da je ovdje bila neka druga, nesigurna manekenka, taj jedan komentar ju je mogao doslovno izludjeti", uzvratila je fotografu u snimci koju je potajno snimila njezina prijateljica, a koju je objavila na TikToku.

"Doslovno bi prestala jesti, počela vagati hranu, kosa bi joj počela ispadati. Njeni organi bi otkazali. Ona može doslovno umrijeti zbog jednog tvog komentara. Trebali biste paziti kako razgovarate s ljudima. Ne bih trebala ništa izgubiti jer sam već jako mršava, a čak i da nisam, ti nisi osoba koja će mi reći što da radim", dodala je. 

@thewizardliz

I have no words

♬ original sound - Thewizardliz

Fotografu je jasno dala do znanja da komentari poput njegova mogu biti okidač za ljude s poremećajima prehrane. 

Nakon što je napustila snimanje, robna marka za koju je pozirala joj se ispričala i zamolila je da se vrati odraditi posao s drugim fotografom, piše Daily Mail, te ističe da je prethodni dobio otkaz.

22-godišnjakinja je nakon toga požalila što je uopće prihvatila angažman te je izjavila da više nikad ne planira raditi kao model.

"I sama sam patila od poremećaja prehrane, a ovakve stvari su razlog zbog kojeg nisam htjela biti model", rekla je, a prenosi The Post.

Pročitajte više