Gotovo 70 posto žena doživljava neku vrstu stresa tijekom intimnih odnosa

Foto: Unsplash

SEKS bi trebao biti lijepo, ugodno i intimno iskustvo, no možda nije toliko zabavno kada ste zabrinuti kako izgledate, radite li sve dobro ili ugađate li dovoljno drugoj osobi. Prema novom istraživanju provedenom na više od tisuću ljudi diljem SAD-a i Velike Britanije, 67 posto ženskih ispitanika je anksiozno kada dođe do intimnih odnosa, a najviše u 20-im godinama.

Većini se to događa povremeno. Više od 15 posto ispitanika reklo je da uglavnom osjeća tjeskobu prilikom odnosa, dok je 3.6 posto izvijestilo da je tjeskobu doživjelo svaki put.

"Kad zbog seksa osjećate stres ili tjeskobu, to znači da vaše tijelo oslobađa hormone stresa kako bi se pripremilo za situaciju borbe ili bijega", rekla je za Body+Soul trenerica odnosa i seksualnosti Prem Kalpa.

Stres ne dozvoljava da uživate u trenutku.

"Najučinkovitija metoda, prema izvješćima žena, koja se koristi za prevladavanje anksioznosti bila je otvorenost u vezi vlastitih osjećaja s partnerom", kažu autori studije.

Pomaže i otvorena, iskrena rasprava s partnerom o vašim željama i potrebama tijekom spolnog odnosa. Kako zaključuju, komunikacija je ključna.

Pročitajte više