Guštajte u ukusnoj domaćoj granoli s narančinim sokom

Foto: 123rf

BASIC granola, odnosno žitarice koje najčešće jedemo za doručak mogu se naravno nabaviti već smiješane u industrijskom pakiranju, no problem je što one jako često kriju skrivene količine šećera zbog čega ih čak ni stručnjaci ne preporučuju konzumirati u velikim količinama. Da bi izbjegli taj problem možete si napraviti svoju mješavinu za koju ćete točno znati što konzumirate, a da bi vam doručak bio još bogatiji i zdraviji slobodno dodajte još nešto po svojoj želji. 

U ovo doba rane jeseni vitamin C nam je svima prijeko potreban, pa zašto onda domaću granolu ne začiniti i s malo narančinog soka. I imate zalihu za nekoliko dana. 

Sastojci: 

200 g sitnih zobenih pahuljica

150 g miješanih badema i lješnjaka

50 g sirovih kikirikija

50 g bučinih golica

35 g ribanog kokosa

75 ml agavina sirupa

75 ml extra djevičanska kokosova ulja

75 ml narančina soka

cimet

goji bobice ili neko drugo suho voće



Postupak: 

Orašaste plodove i kikiriki narežite na grubo.

Promiješajte sve suhe sastojke u velikoj zdjeli, osim goji bobica.

Mokre sastojke promiješajte u zasebnoj zdjeli. Kokosovo ulje ćete možda morati otopiti na laganoj vatri prije korištenja ako je u krutom stanju.

Sjedinite mokre i suhe sastojke i dodajte cimet. Sve ručno promiješajte.

Na širok pleh obložen masnim papirom razvaljajte granolu te stavite peći na 160 C stupnjeva cca 30 minuta.

Morat ćete svakih 10 minuta malo promiješati granolu kako bi se ravnomjerno zapekla.

Izvadite, prebacite na hladnu površinu sa masnim papirom te ostavite da se ohladi i stvrdne.

Dodajte goji bobice ili neko drugo sušeno voće po izboru i to je to!

Čuvajte u zatvorenoj staklenci.

Izvor: Make It Healthy

Pročitajte više