Jednostavni 10-minutni trik ima učinak kao da ste spavali 44 minute

OSJEĆATE li se iscrpljeno i kao da očajnički trebate zaklopiti oči na par minuta?

Prema studiji, postoji zgodan desetominutni trik koji će vam pružiti osjećaj kao da ste spavali 44 minute, prenosi portal The Sun.

Tehnika je idealna za one koji su previše zauzeti da bi se naspavali, ali žele brzo napuniti baterije.

Što raditi?

Ako izvodite mentalne vježbe deset minuta, one bi vam mogle pomoći da se osjećate energičnije i da imate osjećaj kao da ste spavali 44 minute, kažu stručnjaci. Ono što trebate napraviti je odvojiti deset minuta i u potpunosti se posvetiti mentalnim vježbama.

Ova tehnika posvećuje punu pažnju onome što se događa u vama i izvan vas, što znači da promatrate svoje misli, osjećaje, osjetila okusa, dodira, mirisa, vida i zvuka, a pritom ste u potpunosti svjesni svog okruženja.

Ovakva mentalna vježba može biti različita za svaku osobu, ali uključuje tehnike dubokog disanja, meditaciju ili brzu šetnju.

U spomenutoj studiji stručnjaci su sudionike ispitivali prakticiraju li meditaciju te koliko su spavali, a uz to su mjerili razinu njihove iscrpljenosti.

Rezultati su pokazali da su oni koji meditiraju najmanje iscrpljeni.

"Mentalne vježbe mogu vam pomoći nadoknaditi san i pružiti određenu razinu olakšanja", rekao je Charles Murnieks, vodeći autor studije i profesor strategije i poduzetništva na Sveučilištu Oregon.

Pročitajte više