Kako imati zategnuto tijelo bez dana provedenog u teretani?

Foto: 123RF

NEKOLIKO je osnovnih pravila...

Bilo da u blizini nemate niti jednu teretanu, grozite se sprava i gužvi ili su vam članarine preskupe... Nema veze, ne treba vam teretana da biste imali lijepo tijelo.

Bitno je samo da imate sposobnost vidjeti sve besplatne stvari koje vam se nude oko vas, koje vam mogu poslužiti za tjelovježbu, a u pomoć vam priskačemo i mi.

1. Hodajte, hodajte i hodajte

Osim što znanstveno dokazano produljuje život, hodanje je potpuno besplatna aktivnost kojom čuvate zdravlje, zatežete tijelo te gubite masne naslage i mršavite. I zato - hodajte što više!

2. Nabavite zanimljive rekvizite

Girje, bučice, pilates loptu, medicinku, uže za preskakanje, kotač za trbušnjake, utege na čičku... Ima toliko zabavnih stvari koje možete nabaviti i odlično vježbati i kod kuće ili u prirodi. No tu su uvijek zidići, stepenice, klupice i ostale stvari na kojima možete vježbati potpuno besplatno.

3. Redovito vježbajte

Budite jako uporni jer ne možete postići zavidnu formu bez vježbanja. Neka to za početak bude dva puta tjedno, ako tek počinjete, a zatim ocijenite koliko vam je vježbe tjedno potrebno.

4. Izvodite kompleksne vježbe

Na internetu potražite vježbe za više mišićnih skupina ili čak cijelo tijelo, ovisno o uvjetima u kojima vježbate.

5. Intervalni treninzi neka vam budu saveznici

To su tzv. HIIT treninzi koji traju oko 25 minuta po principu minutu izvodite vježbu, minutu odmarate. Brzi su i intenzivni, no upravo zato su vrlo učinkoviti. I njih možete pronaći na internetu.

Pročitajte više