Kažu da stimulacija A točke donosi jače uzbuđenje i dugotrajnije orgazme

Foto: 123rf

SEKSOLOZI se već dulje vrijeme svađaju oko toga postoji li uopće ta famozna A točka ili je riječ o misteriju koji se razlikuje od žene do žene, vagine do vagine, osjećaja do osjećaja. No, kako se svako toliko spomene tako su i stručnjaci sve više skloni reći da A točka postoji, i tko je želi pronaći sigurno će je pronaći.

A kada je jednom uspijete naći stimulacijom A točke moći ćete  doživjeti višestruke, intenzivnije i dugotrajnije orgazme.

Jedna od zagovornica teorije da A točka postoji je dr. Leah Millheiser sa Sveučilišta Stanford, no ona se odmah u startu ne slaže s činjenicom da se A točka nalazi na svodu vagine, već, kako ona tvrdi, u dubini, u području zdjelice, odnosno kod cerviksa gdje se nalazi puno živaca i koji prilikom stimulacije mogu izazvati jako seksualno uzbuđenje.

S obzirom da se cerviks nalazi na dubini od 7 do 15 centimetara i okružen je vaginalnim zidovima A točku nije baš lako naći, no baš zato što se o njoj priča kao o teoriji neki seksolozi kažu kako ona uopće ne postoji dok su drugi malo liberalniji i smatraju da je svaka žena različita te da svaka vagina sigurno ima skrovito područje posebnog seksualnog uzbuđenja zato je i teško točno definirati njen položaj.

No, jedno je jasno – svaka će žena reći kako voli da je se napuni do kraja pa je tu možda doista riječ o pogotku u sridu, odnosno A točku, ali kako penis nije u mogućnosti odraditi posao onako fino, nježno i suptilno kao i prsti tako se i ta erogena zona treba istražiti prstima – za bolje i veće zadovoljstvo vaše partnerice. Ali kako je naći ako nitko ne zna gdje je točno? Tu stoga nastupa povjerenje i želja – i žene i muškarca, a da bi bili na pravom tragu ginekolozi kažu da biste možda mogli početi s potragom za G točkom, a kada je nađete samo gurnete prst još dublje i lagano kružite na velikoj dubini promatrajući reakcije partnerice. Jednom kada je nađete, ili barem potaknete željene reakcije kružeći prstom po području između cerviksa i mjehura, ako se partnerica stane pojačano vlažiti, znajte da ste je pronašli i zato ne odustajte dok svoju partnericu ne odvedete u ekstazu.

>>>Ovakav orgazam znači da imate savršenu kontrolom nad svojim seksualnim životom<<<

A čak i ako mislite da ste je pronašli, a ne dogodi se baš bog zna što – znajte da neće sve žene doživjeti ovakvu vrstu orgazma, ali neka vas to ne sprječava u daljnjem usavršavanju svojih ručnih tehnika. Jednom možda i pronađete čvrst dokaz da A točka zaista postoji. Barem kod vaše partnerice.

Pročitajte više