Kilogrami navodno brže padaju ako prije spavanja popijete ovaj napitak

IAKO ste uložili mnogo truda u gubitak kilograma, najvjerojatnije ćete odustati od mršavljenja ako uskoro ne dobijete vidljive rezultate. To zna biti vrlo frustrirajuće.

Gubitak kilograma nije lak zadatak, ali postoje mnogi načini kako si olakšati taj put i brže otopiti masne naslage.

Istraživanje sa Sveučilišta u Louisiani pokazuje da ljudi koji jedu orašaste plodove svaki dan imaju 25 posto manju vjerojatnost da budu pretili i 21 posto je veća šansa da će imati manji struk.

Osobe koje su konzumirale orašaste plodove također su pokazale kako imaju niži indeks tjelesne mase i više razinu dobrog kolesterola.

"Orašasti plodovi bogati su biljnim bjelančevinama, vlaknima i zdravim mononezasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama, tako da su orašasti plodovi zasitna namirnica koja može pomoći u suzbijanju apetita", objašnjava Carol O'Neil, vodeća istraživačica i profesorica na Sveučilištu Louisiana State.

Uz orašasto voće koje bi svakako trebali uvrstiti u svoj plan prehrane, postoje i dva sastojka iz vaše kuhinje koje mogu dodatno pomoći da izgubite kilograme.

Prije spavanja napravite si pripravak od meda i cimeta.

Sastojci:

- dvije žlice meda

- jedna žličica cimeta

- 250 ml vode

Priprema:

U manjem loncu prokuhajte vodu, dodajte cimet i kuhajte još dvije do tri minute. Sklonite lonac sa štednjaka, ostavite da se ohladi i tek tada dodajte med. Popijte pola čaše prije spavanja.

Već ste sigurno čuli kako je ovo dobitna kombinacija koja topi masnoću, ali ovaj "lijek" pomaže i u mnogim drugim zdravstvenim tegobama kao što su infekcije mjehura, visoka razina kolesterola, bolesti srca, artritis, poboljšava vaš imunitet, smanjuje mogućnost prehlade i gripe, pomaže kod akni i gubitka kose.

Pročitajte više