Kombinacijom dviju trendi dijeta, ova žena je smršavila 46 kilograma

Foto: Reddit

KETOGENA dijeta ili povremeni post, pitanje je koje se nameće mnogima koji razmišljaju o mršavljenju, a prate trendove u svijetu prehrane.

Keto dijeta ima brojne sljedbenike u svijetu slavnih poput Kourtney Kardashian, Halle Berry i Elle Dvornik, a temelji se na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti.

Povremeni post je prisutan stoljećima, ali tek je nedavno došao u fokus javnosti. Stručnjaci tvrde da jedenje samo određen broj sati u danu, dok se preostali dio posti, ubrzava metabolizam i proces mršavljenja jer tijelo, u nedostatku crpljenja energije iz glukoze, počinje koristiti zalihe masti i tako topi salo.

Ako pitate jednu korisnicu foruma Reddit, ona će savjetovati oboje. Naime, u devet mjeseci je kombinacijom ovih dviju dijeta skinula čak 46 kilograma. Sa 132 kilograma je došla na 86.

“Prvih osam mjeseci sam se strogo pridržavala keto dijete i povremenog posta. Sad sam malo opuštenija, ali i dalje jedem malo ugljikohidrata”, napisala je na ovom forumu.

Pomoću aplikacije je pratila periode tijekom kojih je postila i tako pazila da ne posustane, dok je nekoliko sati u danu jela puno mesa, ribe, sira i zelenog povrća.

“90 posto rezultata dugujem promjeni prehrane, a za deset posto je zaslužna tjelovježba. Krenula sam sporo. Vježbala sam tijekom pauze za ručak na poslu. Vikendima sam počela hodati. Nakon nekog vremena, ujutro sam počela trčati”, napisala je.

Tvrdi da, osim što je 46 kilograma lakša, osjeća se deset godina mlađe.

“Bez obzira na to, preda mnom je još dug put. Moram poraditi na rukama, a najveći problem mi predstavlja područje trbuha”, dodala je korisnica poznata na Redditu pod nadimkom Doneitdan.

Krajnji cilj joj je težiti 64 kilograma.

“Kad čvrsto odlučite da krećete na put k promjeni, nema povratka. Samo se toga strogo pridržavajte”, poručila je.

Pročitajte više