Konačno je shvatila u čemu je toliko griješila i od tada je izgubila više od 50 kilograma

Foto: Pinterest

KAO i mnogi drugi koji se cijeli svoj život bore s kilažom i Ashley German previše je puta pokušala s rigoroznim dijetama i odricanjima, a da bi je i opet sastavio famozni jo-jo efekt zbog kojeg je njena borba svaki put bila sve slabija i slabija, a kilaža koju je morala skinuti bivala sve veća i veća.  

Sve dok kao i mnogi drugi nije slučajno završila u bolnici, gdje su je pogledi medicinskih djelatnika konačno natjerali da shvati da mora doći onaj jedan put kada će svoj naum sprovesti do kraja i na tome ostati.  

"Znate, svi će vam reći da je problem u vama, ali ako ste kao i ja osoba sklona žmirenju pred istinom, onda vam ništa takvo neće doprijeti do mozga sve dok to konačno ne shvatite i sami. 

Tek sada ja, nakon što sam konačno skinula sve svoje viškove, tek sada kada sam konačno shvatila zašto svi forsiraju priče o zdravoj prehrani i vježbi - tek sada ja za sebe mogu reći da sam nekada stvarno bila pretila. Tada su ti izgovori bili više usmjereni na rečenice tipa "ne mogu se boriti protiv genetike; dobro se ja nosim s tom kilažom, nije to ništa strašno samo ću uskoro opet na dijetu..." I tako svaki put. Bez ikakvog dugotrajnog uspjeha. A potom se i zaljubila te je kao i mnogi poput njen u svojoj sreći zapravo pronašla blagostanje s kojim su kilogrami samo još dodatno rasli. 

 A onda je stigao dan kada sam s 50 kilograma previše završila na hitnoj sa slomljenom nogom i od tada je počela moja prva prava borba s kilogramima. Sve ovo prije, sve je to bilo na pola pa su samim time i rezultati bili baš takvi. Polovični i nedovoljni.  

Danas, nakon što je uravnoteženom prehranom, a izbacila je sve namirnice koje su je i dotjerale do tih ogromnih 115 kilograma te ih zamijenila boljim varijantama te prionula vježbanju. 

Kada shvatite da rezultati neće doći ako se ne posvetite i jednom i drugom - više ćete patiti nego što ćete se moći uopće nadati nekim bajnim rezultatima. No, to zaista morate shvatiti i sami, i tek kada vam ta misao zaista sjedne bit ćete spremni učiniti nešto što će biti dugotrajno i konačno. 

Danas vježba kada i što stigne 

Iza nje su naime vrlo intenzivni CrossFit dani.  

Dečko u kojeg se zaljubila i koji joj je u međuvremenu postao suprug dao je sve od sebe da pomogne Ashley ne samo da skine suvišne kilograme već da zaista bude sretnija. 

"Ne mogu reći da sam prije bila toliko nesretna, no tek sada zapravo vidim da sretna sigurno nisam bila, a to se točno vidi na svim mojim starim fotografijama na kojima možda imam raširen posmjeh, ali iz mog stava viri velika doza nesigurnosti, iz moje se odjeće vidi koliko sam samu sebi prekrivala, a ne odijevala..., tek sada mogu reći koliko sam sada ipak puno, puno sretnija. 

Ali nisu to samo kilogrami u pitanju.  

"Moj tadašnji dečko i ja zajedno smo opremili jedan prostor gdje smo počeli trenirati CrossFit. Prije sam zbog toga vježbala u grupi, ali smo odselili i od tada sam zapravo bila u vječnoj potrazi za nekom dobrom tjelovježbom koja će me ispunjavati. A baš je to za mene bio CrossFit. No sedam dana u tjednu s vremenom postane malo previše", obznanila je Ashley koja sada, nakon što je skinula suvišne kilograme, više definitivno nije opterećena s ničim. 

"Vježbam kada uspijem vježbati, ali se svakako trudim da to ipak bude svaki dan, pa makar odradila tek običnu malo dulju šetnju. Važno je samo da se nečime ipak bavite, ne samo da se ti kilogrami opet ne počnu vraćati već zato što ako ostanete ustrajni nema šanse da vas išta više pokoleba. To je cilj do kojeg morate doći! Ne brojka na vagi već navika da se svaki dan barem malo pokrenete. 

A ona to danas čini na brojne načine - ponekad trči, ponekad vozi bicikl, nekad vježba u svojoj CrossFit "teretani", a ponekad zaista tek samo malo prošeće.  

Isto je i s obrocima  

"Kada se sjetim svojih ranijih dijeta jedina riječ koje se mogu sjetiti je - očaj. Toliko sam bila očajna dok sam panično brojala kalorije, smanjivala svoje porcije, gladovala, a sve da bi se brzo nakon opet vratila na staro. No sada je stvar skroz drugačija. Danas jedem kada sam gladna, jedem onoliko koliko osjećam da mi je potrebno, a pritom cijelo vrijeme znam da ni s duplom porcijom neću pogriješiti jer jedem kvalitetne namirnice i do sad sam već shvatila kako treba funkcionirati tijelo na osnovi unosa i potrošnje kalorija.", rekla je.  

Što onda danas jede?  

I dalje naravno pazi da ne griješi previše te se povodi poznatim pravilom 80:20, 80 posto obroka joj je i više nego zdravo, a s ovih 20 posto si redovno priušti malo "grijeha" - dovoljno da zatomi želju te nipošto ne djeluje loše na svoju postojeću liniju. 

Zato na dohvat u ruke uvijek ima dovoljno voća, frižider doslovno puni samo zdravim namirnicama, nezdrave grickalice više ne kupuje, slatkiše jede zdrave - i zapravo, sada kada je konačno došla do svog cilja tek je sada shvatila kako život može biti divan i jednostavan. Bez odricanja i bez brige, jer nakon što dođete do točke u kojoj ste toliko zadovoljni samim sobom više vam sigurno neće pasti na pamet opet se toliko ulijeniti i toliko ne mariti. 

 

Pročitajte više