Ljudi ga doslovno ne prepoznaju nakon godinu dana joge

Screenshoot: YouTube 

DONOSIMO vam još jednu priču koja pokazuje da je baš sve moguće, ali samo onda kada postoji volja. Da nevjerni Tome ne kažu baš svaki put – ma to je nemoguće, ne možemo protiv genetike, i svašta sličnoga – evo dokaza. Cijeli je život bio debeo, a u godinama kada je trebao već osnovati obitelj jednostavno mu je bilo draže odustati od svega i najesti se pune kutije krafni. Čak i kada je bio apsolutno svjestan da će ga nakon te kutije leđa boljeti još više, a san o zdravom životu biti još malo udaljeniji. 

A kada je prevalio sve granice kilaže jednostavno mu je postalo – svejedno. Sve dok mu konačno nije došlo do glave da ovako dalje više jednostavno ne može. I tada je krenuo. Kako i sam kaže – za dostići cilj i odraditi milijun koraka prema njemu, potreban je samo jedan mali korak. Njemu je to bila – joga. 

Kao što je u priči o sebi rekao, prvi dan joge jedva da je mogao učiniti manji dio jednostavnih vježbi. 

Odlučio se za vježbe stojećki, jer ništa drugo nije niti mogao odraditi, a nakon pet minuta laganog treninga ugasio je tutorijal i sjeo ne mogavši doći do zraka. Ali najvažnije od svega – nije odustao. Zainatio se i svaki je dan vježba postajala malo lakša, počeo je sve više paziti da svaku vježbu napravi kako treba, s vremenom uvodio nove poteze, s vremenom je shvatio koliko ga nezdrava hrana sputava u vježbanju i tako je korak po korak došao do spoznaje da je potrebno promijeniti životne navike te tako lakše doći do zacrtanog cilja. 

Korak po korak, dan po dan, promjena je postajala sve lakša, nove navike sve slađe, a 390 dana nakon prvog koraka vaga je pokazala 136 kilograma manje, a kamera jednu novu, mršavu, fleksibilnu, snažnu osobu. I u svakom slučaju - sretniju i zadovoljniju osobu. 

Pročitajte više