Mama troje djece tvrdi da zbog ovog trika ima uži struk nego prije trudnoće

KORISNICA TikToka @summer_fit je snimila video o prednostima pomalo bizarne fitness metode za koju tvrdi da joj je osigurala ravan trbuh i uzak struk. Riječ je o vježbi koja se naziva stomach vacuuming, a jednostavnije rečeno, odnosi se na uvlačenje trbuha.

"Ako ne znate što je stomach vacuuming, to je stara tehnika bodybuildinga", tvrdi ova mama.

@summer_fit

Reply to @amy.mahan Who wants to see other variations? Laying down ? More tips and benefits ? How to get better at these? #stomachvacuum

♬ original sound - ☀️☀️ 𝙎 𝙐 𝙈 𝙈 𝙀 𝙍 ☀️☀️

Dodala je kako ova tehnika ima brojne prednosti, ali da je svima vjerojatno najviše stalo do one koja se odnosi na smanjivanje struka.

"Otkrila sam da je ovo nevjerojatno nakon što sam dobila djecu. Struk mi je manji nego ikad, a rodila sam troje djece", tvrdi ona.

@summer_fit

Reply to @tombosgirl  After 3 pregnancies, this exercise is a game changer ☺️ ##stomachvacuum ##abs ##smallwaist ##abexercise

♬ original sound - ☀️☀️ 𝙎 𝙐 𝙈 𝙈 𝙀 𝙍 ☀️☀️

Iako je pokazala kako ovu vježbu radi dok sjedi, objasnila je da ju možete raditi i ležeći, a vježba je poprilično jednostavna - potrebno je uvući trbuh i držati ga u tom položaju 20 sekundi.

"U osnovi je ideja da uvučete pupak i povučete ga koliko god možete unatrag. Razmišljajte o tome kao da želite trbuhom dodirnuti kralježnicu. Držite 20 sekundi ili više", objasnila je.

@summer_fit

Reply to @sarahvanderson I can assure you this exercise is perfectly healthy ##stomachvacuum ##abs ##healthy ##fit ##abworkout ##flatstomach

♬ Oh No - Kreepa

No liječnica Carol Cooper smatra da bi se svi trebali zapitati je li riječ samo o hiru ili vježbi koja stvarno daje rezultate.

"Ova vježba može pomoći u jačanju temeljnih mišića. Međutim, sama po sebi neće stvoriti mišiće i neće vam pomoći da izgubite kilograme", smatra ona.

Također, iako ne misli da je ova vježba čudotvorna, slaže se da može pomoći poboljšati držanje tijela, ojačati dno zdjelice i osnažiti vaš core.

Pročitajte više