Mark Wahlberg dvije godine slijedi hit dijetu. Žali što ju je otkrio tek s 50

Screenshot: YouTube

MARK Wahlberg postao je legenda zbog svog strogog režima tjelovježbe. Poznato je da glumac ustaje u 4 sata kako bi odradio svoj prvi trening natašte. Neke navike njeguje godinama, a povremeni post otkrio je prije dvije godine.

"Frustrira me što sam tek kasnije u životu shvatio da mogu jesti više, ako povremeno postim. Žao mi je što sam za povremeni post saznao tek s 50 godina. Imam osjećaj da je to režim koji najbolje funkcionira", rekao je za časopis GQ.

Holivudska zvijezda posti 18 sati u danu, dok u šest sati konzumira tri obroka.

"Obično doručkujem u podne, ručam u 15 sati i večeram u 18. Jedem jaja, proteinske palačinke, dimljeni losos, svinjske kotlete, kobasice, bademe, piletinu, ribu i povrće", nabrojao je.

Što se tiče namirnica za uživanje, njegov izbor su tjestenina, keksi i čokolada.

Što je povremeni post?

Osim Marka Wahlberga, u ovu dijetu kunu se i neke druge zvijezde poput Jennifer Aniston i Hugha Jackmana. Riječ je o metodi koja dopušta jedenje u samo određenom periodu u danu. Ljudi najčešće biraju varijantu 16:8, oblik posta koji dopušta jedenje osam sati u danu, dok se preostalih 16 gladuje, to jest dozvoljeno je piti vodu te kavu i/ili čaj bez šećera i mlijeka.

>> Vodič za početnike kroz povremeni post: Ovo je sve što trebate znati

Pročitajte više