Najbolji način da započnete jutro je uz ovih nekoliko poteza

Foto: 123RF

NAČIN na koji započinjete dan izuzetno je važan. 

Vjerujemo da većinu dana smatrate uspjehom obavljanje higijene do kraja i pripremanje brzog doručka te da mislite da već i tako ustajete prerano. Ipak, ustajanje sat vremena ranije nego što ustajete inače moglo bi vam popraviti čitav dan. 

Energija koja vam je prijeko potrebna za što bolje obavljanje dnevnih obaveza dolazi zdravi i aktivnim početkom dana, a ovo su potezi koji trebate učiniti kako biste živjeli što kvalitetnijim i sretnijim životom. 

Pospremite krevet

Premda se čini kao vrlo mala stvar, pospremanje kreveta će vam pomoći da odolite vraćanju u krevet, a bonus je taj što ćete navečer leći u pospremljen i uredan krevet.

Odradite trening

Teretana, kružni trening kod kuće, joga, pilates ili što god drugo preferirate. Iako vam se možda ne da, navala endorfina i sjajan osjećaj nakon odrađene tjelovježbe razlozi su zašto ćete zahvaljivati sami sebi. Ako nekad zbilja nemate vremena za trening, odradite istezanje u krevetu koje traje svega pet minuta i nakon kojeg ćete se također osjećati sjajno i razbuđeno. 

Doručkujte zdravo

Možda ste do sada bili osoba koja "doručkuje" samo kavu, no nećete požaliti ako se ubuduće, nakon treninga, počastite zdravim doručkom koji će biti vaše gorivo za ostatak dana. 

Neka to bude nešto što volite jesti, poput jaja, zobene kaše s voćem i slično. 

Zapišite sve dnevne obaveze u planer

Kako biste bili što produktivniji, zapišite sve što vam je na rasporedu tog dana u planer. Osim što tako sigurno nećete zaboraviti ništa, na kraju dana ćete se osjećati produktivno i zadovoljno jer ste uspjeli prekrižiti sve s popisa. 

 

 

Pročitajte više