Najbolji trening za cijelo tijelo koji morate probati

Foto: 123rf

EKIPA entuzijasta otkrila zbog čega je toliko dobar, iako ga većina ljudi uopće ne radi.

Rowing machine, sprava za veslanje ili veslački ergometar, sprava je koju vjerojatno viđate u fitness centrima, ali ili nikada niste ni probali na njoj odraditi trening, ili na njoj uglavnom nikoga ne viđate.

Međutim, ta sprava ima svoje poklonike, ali nikada nije postala turbo popularna unatoč rezultatima koje donosi. Fitness entuzijasti otkrili su koliku moć ta sprava ima na cijelo tijelo. Ekipa kaže da je vježbanje na njoj užasno jednostavno, a rezultati su nevjerojatni.

Oni su i otkrili
po čemu je ergometar toliko savršena sprava:

Vježba za cijelo tijelo

Potez veslanja koristi 86 posto mišića u našem tijelu što je prilično teško doseći drugim vježbama. Osim toga, veslanje je kardio trening koji sagorijeva puno kalorija i vodi boljem zdravlju srca.

Jako je učinkovit

Ekipa je spomenula NASA-ine astronaute koji treniraju na ergometru jer je jako učinkovit u kraćem vremenu. Primjerice, trideset minuta veslanja ima isti fizički učinak kao sat i pol intenzivne vožnje biciklom. "Kad nemate puno vremena, zauzmite ergometar", kažu oni.



Svestran je

Vježbanje na toj spravi zapravo kopira prirodnu mehaniku pokreta drugih vježbi - donji dio tijela se giba, konstantno radite čučnjeve, dok gornjim dijelom tijela povlačite i jačate sve veće mišićne skupine.

Siguran je

S veslanjem su šanse od ozlijede jako male jer klizite te manje opterećujete zglobove i kosti.

 

Pročitajte više