Nakon što je dobila sedam kilograma na zdrav način, ova djevojka sretnija je no ikad

Foto: Instagram

JESTI više i dobiti na težini također može značiti zdravu promjenu životnog stila. Giulia Viavattene iz Italije objasnila je kako je to uspjela i postala jača i zadovoljnija.

Zdrava transformacija ove 24-godišnjakinje počela je prije dvije godine kada je otkrila influencericu Kaylu Itsines na Instagramu koja ju je inspirirala da unese pozitivne promjene u prehranu i režim vježbanja.

“Na lijevoj slici sam bila najmršavija u životu”, napisala je ispod objave. “Htjela sam biti što mršavija i jela sam samo salate i voće. Dnevno sam unosila 1200 kalorija, ako sam imala sreće.”

Viavanette je otkrila za časopis Health da je u to vrijeme studirala u Nizozemskoj i daleko od doma se borila s nesigurnostima zbog tjelesnog izgleda. Nije znala tko je, što želi i brinula je o izgledu.

“Znala sam da želim promjenu, pa nisam odustala. Danas sam zahvalna samoj sebi što sam se trudila ići naprijed i željela postati sretna.”

Kako kaže, to nije uvijek bilo jednostavno. Na samom početku morala je naučiti brinuti o umu i tijelu. To je značilo jesti više pa je tako dobila sedam kilograma. 

“Veličina koju nosim je ostala ista, ali raspoloženje i pogled na život su mi potpuno drugačiji.”

Motivirala se i vježbama.

“U prvim tjednima bilo je teško. Sjećam se da sam na papir napisala ‘Ti to možeš!’ i čitala tu poruku kad god sam mislila da ne mogu učiniti više ni jedan sklek.”

Viavanette kaže kako danas više ne vodi brigu o težini, već samo o fizičkom i mentalnom zdravlju. Dodaje i kako joj nije želja izgledati poput Kayle Itsines koja joj je samo bila motivacija da postigne najbolju moguću verziju sebe same.

Pročitajte više