Neurologinja otkriva užinu za zdravlje mozga koju jede više puta tjedno

Foto: Unsplash

Kad nas tijekom popodneva uhvati glad, često poželimo neki ukusan međuobrok koji će nam podići razinu energije i poboljšati koncentraciju. Stoga, ako namjeravamo posegnuti za međuobrokom, mogli bismo odabrati opcije koje također mogu podržati naše cjelokupno zdravlje, uključujući i zdravlje mozga.

Srećom, neurologinja dr. Elana Clar otkrila je jednu takvu užinu. "U svom malom hladnjaku na poslu uvijek imam borovnice, kupine i maline", rekla je za Parade. Tvrdi da je bobičasto voće njezin omiljeni međuobrok i jede ga više puta tjedno.

Redovito jedenje bobičastog voća povezano je sa zaštitom od pada kognitivnih sposobnosti

Postoji nekoliko različitih razloga zašto dr. Clar kaže da voli jesti bobičasto voće. Jedan je da zadovoljava njezinu žudnju za nečim slatkim na zdrav način.

Osim toga, redovito jedenje bobičastog voća znanstveno je povezano sa zaštitom od kognitivnog pada. Dr. Clar objašnjava da je to zato što bobičasto voće ima visok sadržaj antioksidansa koji pomažu smanjiti upalu u mozgu i boriti se protiv oštećenja stanica, za koje kaže da su ključni za održavanje zdravlja mozga.

Dakle, ako želimo da naša popodnevna užina bude dobra za naš mozak, neurologinja savjetuje da se odlučimo za cjelovite namirnice. Kaže da su najzdravije opcije voće, povrće, pečeni slanutak i kokice pečene na zraku.

Pročitajte više