Nutricionistica otkriva ukusnu namirnicu koja smanjuje apetit i doprinosi mršavljenju

Foto: Pexels

Ako pokušavamo smršavjeti, vjerojatno znamo da je prehrana vrlo važna. Ipak, osim što moramo izbjegavati određene namirnice, neke bi mogle doprinijeti ostvarenju naših fitness ciljeva. Nutricionistica Guna Bilande otkrila je jednu takvu namirnicu koja nam može pomoći da smršavimo i obuzdamo apetit.

"Grčki jogurt je nutritivna snaga. Prepun je proteina, probiotika i esencijalnih hranjivih tvari te posjeduje jedinstvenu kombinaciju svojstava koja ga čine odličnim za regulaciju težine", rekla je za Gloucestershire Live.

Istaknula je studiju iz 2021. koja se bavila učincima mliječnih proizvoda na razinu šećera u krvi nakon obroka. "Rezultati ove studije nisu ništa manje nego izvanredni. Grčki jogurt, kada se konzumira uz ugljikohidrate, dokazano značajno smanjuje glikemiju nakon obroka i smanjuje apetit, zahvaljujući visokom udjelu proteina", pojasnila je.

Obiluje proteinima, a sadrži samo 72 kalorije po porciji

Osim toga, grčki jogurt je ukusan međuobrok koji može povećati osjećaj sitosti, tvrdi nutricionistica. "Proteini su ključni. Bogat sadržaj bjelančevina u grčkom jogurtu ne samo da pojačava osjećaj punoće i sitosti, već također pomaže u regulaciji apetita tijekom dana", dodala je. Može se konzumirati samostalno ili dodati u druga jela.

"Započnite uključivanjem porcija grčkog jogurta, otprilike 150 do 200 grama, u svoje dnevne obroke. Eksperimentirajte s različitim kombinacijama okusa i receptima kako bi stvari bile održive. S vremenom ćete primijetiti kako se glad smanjuje, a mršavljenje postaje ostvarivije. Osim toga, grčki jogurt obiluje proteinima i sadrži samo 72 kalorije po porciji (100 grama)", zaključila je Bilande.

Pročitajte više