Oskarovka o odricanju od loše prehrambene navike: Konačno prihvaćam svoje tijelo

Foto: EPA-EFE

EMMA THOMPSON jedna je od holivudskih zvijezda koje je iznimno lako voljeti. Popularna britanska glumica iza sebe ima bogatu karijeru koja traje već desetljećima, a bavi se i zaštitom okoliša.

63-godišnjakinja se nedavno vratila na naslovnice zbog najave svog novog filma Sretno ti, Leo Grande, u kojem je snimila golišavu scenu. Sophia Hyde, redateljica filma, za People je rekla: "Emma nije imuna na kulturu kojom smo svi bombardirani, a koja nam govori da naša tijela nikada neće biti dovoljno dobra. Dakle, za odraditi ovaj trenutak u potpunosti kao Nancy, Emma je morala stvarno vjerovati u tu ideju. Što je potpuno uspjela."

Thompson je komentirala: "Mislim da trebamo prihvatiti svoja tijela - a ne voljeti ih, ne morate ih voljeti - ali ih morate prihvatiti kako biste iskusili bilo što u njima."

Ovako opuštenu percepciju tijela i mir po pitanju prihvaćanja same sebe Thompson nije jednostavno postigla

Što je stoga ova zvijezda učinila tijekom godina kako bi se osjećala ugodno u vlastitoj koži u svojim 60-ima, posebno u svijetu koji starenje vidi kao negativnu stvar?

Za Thompson, jedna od najboljih prehrambenih navika koju je usvojila tijekom godina jest to što je naučila potpuno odbaciti moderne dijete.

U intervjuu za The Guardian iz 2018. godine Emma Thompson govorila je, između ostalog, i o toj temi. Ispričala je kako su dijete u prošlosti utjecale na nju i zašto je obećala da će ih se potpuno odreći.

"Dijeta je zeznula moj metabolizam i poremetila mi je ravnotežu uma", kaže Thompson. "Cijeli sam se život borila s tom industrijom vrijednom milijune funti, ali voljela bih da sam imala više znanja prije nego što sam počela gutati njihova sranja. Žao mi je što sam ikad pratila te trendove."

Iako ne govori o vrstama dijeta kojih se držala, nedavno je ipak otkrila koji režim prehrane je provodila prije nekoliko godina kad je uspjela zdravo smršavjeti.

Radi se o metodi uravnotežene prehrane bez ograničavanja po pitanju vrste namirnica i bez grižnje savjesti. "Nije to ništa čudotvorno, ali moje lijeno dupe se pokrenulo i pomoglo mi da zadržim dobre navike", rekla je Thompson. "Sviđa mi se što to nije dijeta i što je takva prehrana održiva, tako da mogu povremeno popiti čašu vina i u njoj uživati."

Pročitajte više