Ovakav moderan doručak iz teglice sigurno niste nikada jeli

Foto: Instagram

USTAJETE li jako rano te često ne stignete ili nemate naviku doručak pojesti čim se dignete, ponesite ga onda sa sobom na posao i uživajte u toplom, slasnom i zdravom obroku. Trebat će vam minimalna priprema za maksimalni užitak, a osim što ćete sa sobom nositi uvijek zdravu porciju, doručak će biti savršeno balansiran i supermoderan. Zato što se ovakav doručak jede na moderan način - iz teglice. I ne iziskuje kompliciranu pripremu već sve potrebne namirnice samo ubacite u nju, a kad ogladnite, sve zajedno "skuhajte" u mikrovalnoj pećnici. Idealno za posao.

A imamo i 3 različita recepta:

Grčki omlet s feta sirom, rajčicama i maslinama

Treba vam:

2 jaja
1/4 šalice narezanog feta sira
10 cherry rajčica, prepolovljeno
5 maslina, očišćenih i nasjeckanih
1 mladi luk, tanko rezan
2 velika lista svježeg bosiljka, tanko rezana, plus dodatak za ukras (po želji)
1/4 čajne žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Svježe mljeveni crni papar
Sol

Priprema:

Sve sastojke stavite u teglicu, a prije kuhanja teglicu jako dobro promućkajte kako bi se namirnice dobro promiješale. Namjestite mikrovalnu na najveću temperaturu i pecite svoj obrok 1 i pol do dvije minute. Ostavite teglicu u mikrovalnoj još pet minuta da se malo prohladi, a potom je oprezno izvadite i uživajte u obroku.

Quinoa s cimetom i pekan orasima 

Treba vam:


1 mala jabuka
1 i pol čajne žličice kokosovog ulja
1 i pol čajne žličice čistog javorovog sirupa
1/2 čajne žličice cimeta
1 šalica kuhane quinoa (ostaci su dobrodošli)
2 žlice sjeckanog pekan oraha
1 čajna žličica naribanog kokosa

Priprema:

Očistite i narežite jabuku na četvrtine, jednu četvrtinu odmah stavite na stranu. Ostatak narežite na manje komadiće. Stavite jabuke u teglicu, dodajte im javorov sirup i kokosove ulje, dobro promiješajte i potom stavite u mikrovalnu na 2-3 minute. Pažljivo uklonite staklenku iz mikrovalne pećnice, dodajte cimet pa dobro promiješajte, a zatim dodajte i kuhanu quinou te također još jednom dobro promiješajte te vratite u mikrovalno na još pola minute, na najvećoj jačini.

Preostalu četvrtinu jabuke narežite pa sa sjeckanim pekan orasima i kokosom ukrasite i ovaj moderan obrok.

Francuski tost s bananama i maslacem od kikirikija

Treba vam:

1/4 šalice mlijeka
1 jaje
1 žlica cimeta
1 mala banana
1 komad kruha od cjelovitog zrna
1 žlica maslaca od kikirikija
Čisti javorov sirup

Priprema:

U teglicu stavite 1/4 šalice mlijeka, 1 jaje i 1 čajnu žličicu cimeta. Pokrijte i protresite. Izrežite malu bananu na jednake kolutove, a šnitu kruha na kockice. Potom u teglicu slažite red banana, red kruha dok sve ne potrošite te dok se tekućina s dna ne do poklopca. Potom zatvorite teglicu, snažno je protresite, maknite poklopac pa stavite u mikrovalnu na 1 minutu. Pričekajte 10 sekundi da se tekući dio malo slegne, a potom kuhajte/pecite još 30-60 sekundi da se tekućina reducira, ali ako će prijetiti da se prelije preko teglice samo nakratko pauzirajte kuhanje i onda opet nastavite do isteka tih pola do jedne minute.

Pustite da odstoji 5 minuta, a prije jela začinite sa žlicom kikiriki maslaca i malo javorog sirupa.

Recepte je osmislila Kathryne Taylor, autorica nove vegetarijanske kuharice Love True Food.

 

Pročitajte više