Ovi napitci za detoksikaciju danas će svakom dobro doći

Foto: Shutterstock
 
OSJEĆAŠ li da tvoje tijelo treba čišćenje? Isprobaj ovih deset ukusnih napitaka kojima ćeš eliminirati toksine i osigurati tijelu dovoljno nutrijenata koji će pomoći pri gubitku viška kilograma, stvaranju energije i očuvanju zdravlja.
 
1. Sok od ananasa
 
Enzimi koji se nalaze u ananasu pomažu razgraditi proteine, otjerati toksine i tijelu priuštiti veliku količinu vitamina C i B1. Uvijek pij svježi sok - kupi cijeli ananas, očisti ga i ubaci u sokovnik.
 
2. Čaj od peperminta
 
Čaj od peperminta poznat je po tome što umiruje. No, osim što jača živčani sustav, pomaže i kod probave, mučnine i nadutosti. Šalica čaja dnevno napravit će čuda za tvoj organizam!
 
3. Sok od kupusa
 
Možda ne zvuči primamljivo, no ovaj sok odličan je izvor vitamina C i aminokiselina. Čaša kupusovog soka pomoći će pri problemima s crijevima i spriječit će razvoj tumora.

 
4. Sok od jabuke
 
Svježi sok od jabuke ima veliku količinu antioksidansa i nutrijenata koji će očistiti jetru i bubrege. Zato nakon svakog dugog vikenda i ludih zabava popij svježe iscijeđen sok od jabuke - tijelo će ti biti zahvalno!
 
5. Voda s limunom
 
Ovo je najlakši i najjeftiniji način detoksikacije. Čaša vode s limunom ujutro i navečer napravit će puno za tvoje zdravlje!
 
6. Sok od Aloe vere
 
Vjerojatno ste čuli za blagodati Aloe vere, no možda niste znali da dolazi i u obliku soka. Ovaj sladak sok možda nije pitak poput nekih drugih s ove liste, no samo jedna čaša napravit će jako puno za tvoje tijelo. Aloe vera odlična je za zdravlje probave i liječenje raznih upala.
 
7. Čaj od đumbira
 
Đumbirov čaj, kao i čaj od peperminta, smiruje i hrani tijelo i um. Također se bori protiv iritacije probave, a samo jedna šalica svake noći pomoći će ti da se oslobodiš stresa, a tijelo održiš zdravim i čistim.
 
8. Sok od papaje
 
Sok papaje ima slična svojstva onom od ananasa. Ako želiš neku egzotičnu zamjenu za već dosadni sok od ananasa - isprobaj papaju. 
 
9. Sok od mrkve
 
Svježe iscijeđen sok od mrkve možda ne zvuči ukusno, no to je jedan od najboljih i najpopularnijih napitaka za detoksikaciju. Mrkva je bogata vitaminom A, antioksidansima i mineralima koji će pomoći cijelom tijelu.
 
10. Sok od cikle
 
Poput soka od Aloe vere i mrkve, ni ovaj sok ne zvuči najukusnije, no samo nekoliko čaša tjedno pomoći će pri obnovi jetre, smanjivanju lošeg kolesterola i krvnog tlaka. Ako ga pripremaš kod kuće, u sokovnik stavi sve dijelove cikle kako bi se iskoristili baš svi nutrijenti.

Pročitajte više