Ovo je vježba koju morate znati ako želite imati čvrsto i isklesano tijelo

Foto: 123 RF

GIRJA je već godinama nezaobilazni rekvizit koji se koristi u sportu, ali i rekreativnom vježbanju, a swing, tzv. zamah, vježba snage i eksplozivnosti koju ćete najprije naučiti i ostati njome oduševljeni. 

"To je vježba kojom se aktiviraju gotovo svi mišići u tijelu. Vaša stražnjica, noge, core, ramena i prsni mišići. Ma ne može bolje", rekao je osobni trener Jacquelyn Baston i objasnio za Women's Health kako je pravilno izvesti.

"Stanite nogama nešto šire od širine ramena. Girju primite čvrsto s obje ruke. Koljena lagano savijte, ispravite i zategnite leđa i aktivirajte trbuh. Povucite girju unazad između nogu. Napravite njome zamah negdje do visine ramena. U trenutku kada je girja ispred vas, koljena bi trebala biti ravna, a stražnjica čvrsto zategnuta. Važno je da pokret koji izvodite bude iz kukova", istaknuo je trener.

"Naglasak je na zglobu kuka, a ne na čučnju. Pazite da vam leđa budu ravna, nemojte previše savijati koljena i odaberite pravu težinu girje. Ovisno o težini girje, možete raditi na mišićnoj masi, gubljenju masnog tkiva, definiciji i snazi", kaže Baston.

Najbolje je započeti s tri seta po pet ponavljanja, s odmorom od 20 sekundi između svakog seta.

Pročitajte više