Poslije treninga - štrudla!

Foto: 123rf

Sastojci:
 
500 g bezmasne kora za savijače
 
2 kg jabuka 
 
100 g bjelanjaka
 
Cimet
 
Stevia u prahu
 
Priprema:
 
1. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje
 
2. Razdvojite kore 
 
3. Ogulite i naribajte jabuke te prema želji zasladite steviom i pospite cimetom
 
4. Smjesu posložite uz rub kore te zarolajte 
 
5. Posložene kore premažite bjelanjkom

6. Pećnicu zagrijte na 200°C, umetnite štrudlu i pecite 30 minuta 
 

Energetska i nutritivna vrijednost:
 
Količina 100 g
 
Nutrijent                       Mjerna jedinica        Količina
 
Energetska vrijednost        kcal                      102,68
 
Masti                                        g                         0,32
 
Ugljikohidrati                           g                         22,83
 
Proteini                                     g                         2,12

Ovo je savršen desert za poslije treninga! 
 
Također, ne možete pogriješiti ukoliko koristite grožđani šećer, a savršenstvo slatkoće biti će ukoliko njime štrudlu pospete nakon pečenja. U našem slučaju riječ je o štrudli od jabuka, međutim, postoji veliki niz kombinacija voća koje može zamijeniti jabuke. Predlažemo vam da svakako isprobate i štrudlu s višnjama te šumskim voćem i podsjećamo vas kako navedeno voće možete pronaći zamrznuto. Za kraj napominjemo kako je zimsko doba te da s cimetom ne možete pogriješiti!

Pročitajte više