Povremeni post ovom je tipu pomogao skinuti skoro 50 kilograma

Foto: Facebook

GODINU dana nakon što je počeo slijediti jednostavan plan prehrane, Andy Aupperle trenira za svoj prvi maraton.

Ovaj bivši igrač američkog nogometa oduvijek je slovio za krupnijeg muškarca. Odrastao je u Teksasu i igrao američki nogomet za lokalni tim. Bio je dio obrane, a tako se i hranio. Problem je nastao kada je ostavio svoj hobi, a nastavio jesti istu količinu hrane.

“Stao sam na vagu koja je pokazala da imam 127 kilograma. Uvjeravao sam se da je to u redu, ali kad sam veličinu hlača 40 zamijenio s 42, shvatio sam da moram promijeniti životni stil”, ispričao je za Men’s Health.

U siječnju 2018. napravio je prvi korak. Na internetu je čitao o povremenom postu tijekom kojeg je dopušteno jesti osam sati u danu, dok se preostalih 16 sati posti, odnosno piju samo voda i eventualno čaj.

Pokušao je i u prva tri tjedna skinuo nešto manje od pet kilograma. Povećao je period posta u danu na 20 sati i unosio od 1200 do 1500 kalorija. 

Umjesto pizze, čipsa i tacosa, počeo je jesti salate, piletinu i sezonsko povrće. Uz ohrabrenje djevojke koja ga je motivirala, počeo je trčati. Nije trebalo dugo čekati da se okuša u prvoj utrci.

Gubio je sedam kilograma mjesečno. Do studenoga bio je lakši 45 kilograma. 

“Trebalo mi je 11 mjeseci da skinem kilograme koje sam nakupljao 35 godina. Znao sam da neće biti jednostavno”, kaže. 

Prijatelje je zadivio transformacijom i danas je neprepoznatljiv. Trenira za polumaraton koji trči u travnju, a u maratonu će se okušati u studenome.

“Treba vremena, ali budite strpljivi. Rezultati će doći”, poručio je svima koje čeka isti put. 

Pročitajte više