Predviđanja kažu da će ovo biti fitness trendovi 2023.

Foto: Pexels

JOŠ nas mjesec dana dijeli do kraja 2022. pa je pozornost mnogih već usmjerena na 2023. Lanac teretana PureGym objavio je koji će fitness trendovi i vježbe obilježiti godinu pred nama, a do tih podataka su došli temeljem pretraživanja na Googleu i iskustava svojih korisnika, javlja Marca.

Izazov 12-3-30

Ovo je izazovna vježba s najvećim brojem pretraživanja u prošloj godini. Njezina kreatorica je Lauren Giraldo, a odlična je za donji dio tijela i kardiovaskularno zdravlje, dok trenerica Gail McGhie tvrdi da podupire imunološki sustav i promiče bolji san.

Koraci su jednostavni. Prvo, postavite nagib na traci za trčanje na 12, a brzinu namjestite na 3 milje po satu ili 4.8 kilometara po satu. Potom hodajte 30 minuta. Korisnici predlažu da to radite pet dana u tjednu.

CrossFit

CrossFit ostaje jedan od najmodernijih oblika treniranja. Izazovan je i uključuje puno dinamičnog kretanja i različite vježbe.

Twerkanje

Prvo je bio in aerobic, a u posljednje vrijeme fitness centri bilježe povećani interes korisnika za satovima twerkanja. Očekuje se da će ovaj kardio trening biti još popularniji 2023.

Eversting

Ova vrsta treninga sastoji se od trčanja i vožnje bicikla po usponima i spustevima. Tako se oni koji je prakticiraju zapravo pretvaraju da se penju na Mount Everest.

Hyrox

Hyrox je trening koji se pojavio tek nedavno. Uključuje utrku na 8 kilometara, ali kombinira i različite vježbe s utezima.

Joga i pilates

Kao i CrossFit, joga i pilates nastavljaju svoj rast, unatoč tome što nisu novost u svijetu fitnessa.

Pročitajte više