Richard Simmons je hospitaliziran zbog dehidracije: 5 znakova da ste dehidrirani

Foto: Facebook

FITNESS guru Richard Simmons nedavno je hospitaliziran zbog neuobičajenog ponašanje koje je bilo prouzročeno dehidracijom.

Netko od njegovih ukućana navodno je primijetio kako se Richard počeo "bizarno" ponašati, nakon čega je zaprimljen u bolnicu kako bi putem infuzije primio adekvatnu količinu tekuće.



Za medije je izjavio da se po izlasku iz bolnice počeo osjećati znatno bolje. 

Izrazito žuta mokraća, osjećaj žeđi te suhoća ustiju signali su organizma da mu nedostaje tekuće, međutim, postoje i signali dehidracije organizma koji ukazuju na činjenicu da je ista na zabrinjavajućoj razini. 
 
Kako biste znali spriječiti po zdravlje organizma štetne posljedice dehidracije navest ćemo 5 temeljnih znakova koji upućuju na uznapredovalu pojavu iste. 
 
1. Neugodan zadah
 
Neugodan zadah uobičajeno ukazuju ne manju količinu sline u ustima, a upravo je navedeno jedan od simptoma dehidriranosti organizma.

Slina ima antibakterijsko svojstvo te uništava bakterije koje se nalaze u usnoj šupljini, a koje su zaslužne za neugodan zadah. 

2. Smetenost
 
Smetenost, dekoncentriranost i usporenost simptomi su dehidracije koji se postepeno pojačavaju.

Ukoliko niste pili adekvatne količine tekućine nemojte sumnjati da su navedeni simptomi posljedica dehidracije. 
 
3. Osjećaj gladi
 
Za adekvatno obavljanje njenih funkcija jetri je potrebna voda.

Ukoliko vode u organizmu ima u nedostatnim količinama jetra će signalizirati mozgu da joj nedostaje "goriva" za rad, a mozak može pogrešno protumačiti signala zbog čega se može pojaviti osjećaj gladi.  

4. Neelastičnost kože
 
Pri povlačenju kože ona bi se trebala vrlo brzo vratiti u svoj prvobitni oblik.

Ukoliko navedeno nije slučaj budite sigurni da vam je organizam dehidriran, a samim time i koža manje elastična. 
 
5. Prestanak znojenja

Direktor hitnog odjela Newton Medical Centera u New Jerseyju, Anthony J. Brutico, kaže da je prestanak znojenja alarmantni znak dehidriranosti organizma.

Tijelo se prestaje znojiti pri fizičkom naporu ili pri izlaganju visokim temperaturama samo u slučajevima kada ima izrazito malu količinu tekućine na raspolaganju.

Navedeno može rezultirati i moždanim udarom koji je posljedica toplinskog iscrpljivanja organizma. 
 

Pročitajte više