Savršen desert: Palačinke od jabuka od samo 57 kalorija

Foto: Pinterest

KAKAV divan dan za novi popodnevni deset – zdrav i ukusan, ili večeru, ili ga sutra možete ponoviti i za doručak! Predstavljamo vam savršene palačinke od jabuka. 

Narežite jabuke na tanke ploške (prstenove) i samo ih umočite u smjesu za palačinke napravljenu od zobenog brašna, može i s malo zobi koje ste ranije namočili. 

Pričamo o obroku s puno voća, puno vlakana, a tako malo kalorija – oko 57 po prstenu. 

Palačinke su sočne i stvarno mogu služiti i kao desert i kao cjelovit obrok u bilo koje doba dana. O jednostavnosti pripreme da i ne govorimo. Jednu jabuku i nešto standardnih namirnica ionako sigurno imate u svom domu. 

Radite ih isto kao i normalne palačinke, jabuka se polako omekša, taman kako treba. Kada je zagrizete još je dosta sirova, ali već toliko topla i sočna, a šećera također ima baš onoliko koliko treba. Ne treba dodavati ništa, a kada su gotove možete ih obogatiti s malo grožđica, nasjeckanih badema ili bilo kojeg drugog voća i oraščića. 

Sastojci: 

¾ šalice brašna (zobenog ili cjelovitih žitarica) 

¼ šalice zobi (mljevene ili prethodno namočene)

1 žličica šećera

½ žličice soli

2 žličice praška za pecivo

1 žličica mljevenog cimeta

½ banane

1 šalica sojinog ili bademovog mlijeka

1 jaje

1 žličica ekstrakta vanilije

3 jabuke – oprane, neoguljene, izdubljene – svaka narezana na šest prstenova. 

Priprema

Pomiješajte sve suhe sastojke, u jednoj zdjeli istucite jaje, dodajte pola mlijeka, a u trećoj dobro izgnječite bananu. Zatim sve stavite u zdjelu s jajetom i mlijekom, dobro umutite i dodajte ostatak mlijeka da se smjesa dobro sjedini. Smjesa treba biti malo gušća nego za obične palačinke. 

Jabuke jednostavno uronite u smjesu, malo je ocijedite i stavite peći na malo ulja. Pecite ih minutu do dvije dok se ne pojave mali mjehurići na površinu, a zatim okrenite i pecite još oko minutu. 

Servirajte ih tople s kombinacijama koje želite. 

Za doručak, ručak ili večeru.  

Pročitajte više