Što je bolje za gubitak viška kilograma, dizanje utega ili HIIT trening?

Foto: 123RF

HIIT trening i dizanje utega mnogi smatraju čarobnim receptom za mršavljenje, naravno, uz pravilnu prehranu. Dok s HIIT-om možete sagorjeti velik broj kalorija, s dizanjem utega možete ojačati svoje mišiće. No mnogi će se pitati što je bolje - HIIT ili dizanje utega?

"HIIT je učinkovitiji kada je u pitanju sagorijevanje masnih naslaga jer povećava broj otkucaja srca tijekom vježbanja, pomažući vam tako da sagorite i veći broj kalorija", rekla je Ashley Kelly, osobna trenerica iz New Yorka. 

Međutim, moćna strategija za izgaranje masnoća je upravo kombinacija HIIT-a i dizanja utega. 

"Dizanje utega i kardio treninzi, uključujući i HIIT, učinkoviti su pri gubljenju kilograma, no još su učinkovitiji u kombinaciji", rekao je Stan Dutton, certificirani NASM trener. 

Istaknuo je Dutton i studiju iz 2012. godine koja je pokazala da su ljudi, koji su kombinirali ta dva treninga, imali bolje rezultate u mršavljenju od onih koji su trenirali samo jedan. 

"Pokušajte tri do pet dana u tjednu kombinirati dizanje utega s HIIT treningom. Rezultati bi, uz pravilnu prehranu, trebali biti vidljivi nakon mjesec dana", savjetovala je Ashley. 

 

 

Pročitajte više