Što stručnjaci misle o ispijanju kave kako bi se ubrzao metabolizam?

123RF

AKO ste ikada guglali načine kako da ubrzate svoj lijeni metabolizam, vjerojatno ste naišli na savjete koji uključuju preskakanje doručka, konzumiranje više začinjene hrane te neobilazno ispijanje kave.

Zato ne čudi što upravo kavi pripisujete brojne zasluge. Od jutarnjeg razbuđivanja pa sve do održavanja metabolizma "u formi". No, čini se kako se stručnjaci baš i ne slažu s vašom teorijom...

"Ne mislim da postoji hrana koja dugotrajno može ubrzati vaš metabolizam", izjavio je dr. sc. Dori Arad te dodao kako sve što ljudi obično koriste u tu svrhu ustvari ima vrlo kratak vijek i nema značajnog utjecaja na metabolizam.

Umjesto da u omiljenom kafiću naručite dupli espreso i nadate se čudu, Arad je otkrio stvari koje već danas možete početi primjenjivati, a koje ustvari zbilja funkcioniraju.

Prvo, prilikom vježbanja ne zaboravite u svoj trening uvrstiti i vježbe snage. Tako ćete povećati mišićnu masu koja će trebati dodatnu energiju pa će se vaš metabolizam automatski ubrzati.

Također, jedite više zdravih masti i bjelančevina pa će vaše tijelo biti prisiljeno "raditi prekovremeno" kako bi ih preradilo. Osim toga, smanjite unos šećera kako biste spriječili pohranjivanje kalorija kao masti.

Pročitajte više