Teretane budućnosti trebat će samo ovih pet sprava

Foto: Pinterest/YouTube 

ZAMISLITE svoju omiljenu nakrcanu teretanu, a u njoj samo pet različitih sprava. Zvuči – ili nemoguće ili nerealno s obzirom na tolike tehnološke inovacije, no možda nam baš zbog toga budućnost zaista može donijeti samo to – teretanu budućnosti sa super ultra fenomenalnim spravama. 

Zapravo, ova je priča već prilično stvarna jer neke teretane svijeta već imaju ovakve sprave, a jednom kada malo pojeftine možda će doći i kod nas. A do tada, u ovakvim će spravama budućnosti uživati tek povlašteni – pripadnici elitnog društva. Barem tako tvrde u Men's Healthu u kojem je objavljena i ova slikovna ilustracija teretane budućnosti.  

1. Kriokomora 

Elitni sportaši već dulje vrijeme trening završavaju nekoliko minutnim boravkom u kriokomori – komori s ledenom kupkom koja ima čitav niz pozitivnih učinaka nakon treninga: samo 3 minute u „ledu“ sprječava upalne procese mišića i razorno djeluje na metabolizam koji još satima nakon treninga radi punom parom. 

2. VMX uže 

Ova sprava omogućava povlačenje užeta iz svih smjerova – može se povlačiti od dolje, od gore, iz sredine te tako savršeno stimulirati mišiće ruku, ramena, leđa i naravno – jezgre. 

3. Jakobove kardio ljestve

Za razliku od običnih traka za trčanje na kojima sami postavljate brzinu, otpor i nagib, ovaj je sprava doslovno brza i djelotvorna kao i vi, i stalno vas tjera da radite više i bolje tako što vaša dužina i brzina koraka ubrzava traku pa doslovno radite svojom snagom i brzinom dok se penjete u mjestu. 

4. Keiser Air 300 

Umjesto da ih (krivo ili pravilno) radite sami, ova će vam sprava omogućiti da radite nešto drugačije čučnjeve. Samo jednim laganim stiskom prsta omogućuje vam da brzo povećate ili smanjite otpor dok pneumatska ugrađena tehnologija omogućuje učinkovitije i drugačije čučnjeva kao što su čučnjevi sa skokom, bez da u rukama imate utege. 

5. Traka za pravo trčanje 

Obične trake za trčanje ne „glume“ dovoljno dobro trčanje po vani, osim ako pričamo o ovakvim spravama koje su ergonomski prilagođene svakom trkaču te nisu napravljene na principu podešavanja brzine, otpora i nagiba – već rade na principu vlastite snage i brzine. Ovako nešto doduše već imamo u Hrvatskoj , a uskoro, tko zna, možda pronađemo savršeno mjesto za vježbanje na kojem ćemo umjesto svih onih klasičnih fitness sprava naletjeti samo na nekoliko njih. 

Budućnost je već tu. 

 

Pročitajte više