Trener otkrio tajne savršenih stopala nalik onima Margot Robbie

Screenshot: YouTube

BARBIE, dugoočekivani ljetni blockbuster, u prvi plan istaknuo je nekoliko detalja, među kojima su i stopala Margot Robbie.

U sada već dobro poznatoj sceni, otkrivenoj u traileru za film, plavokosa zvijezda skida cipele s visokim potpeticama i stopala joj ostaju zakrivljena, zbog čega se doima kao da nosi nevidljive štikle.

Ako se pitate kako je moguće imati tako savršeno zategnuta stopala, osobni trener Matt Roberts ima odgovor. Prvo predlaže da što više hodate bosi po kući.

"Moramo stimulirati mišiće u svodu stopala kako ne bi oslabjeli jer nošenje cipela pruža podršku i oslonac", rekao je trener koji radi s Adele i Naomi Campbell.

Još jedan savjet je da redovito izvodite vježbe za svodove stopala. Kako pojašnjava Roberts, trebali biste sjesti bosih nogu i staviti ručnik na pod. Zatim ga trebate pokušati stiskati stopalima.

"Zamislite da držite ruke na nekoj površini i stišćete ručnik skupljajući dlanove. To je isto, ali ovdje koristite tabane. Izvodite vježbu dok ne osjetite umor, a zatim odmorite i istegnite stopala pa ponovite još nekoliko serija", predlaže.

Trener savjetuje i masiranje svodova stopala. To možete učiniti ručno ili pomoću teniske loptice kojom izvodite kružne pokrete oko svoda.

Pročitajte više