Trenerica Selene Gomez otkriva kako da u 2024. lakše ostvarimo svoje fitness ciljeve

Održavanje zdravog načina života u narednoj godini uopće ne mora biti teško zahvaljujući poznatoj trenerici Amy Rosoff Davis.

Davis je osmislila niz vježbi, fitness rutina i planova prehrane uz koje možete doći do forme života. To potvrđuje i činjenica da je ova trenerica radila s mnogim zvijezdama s A-liste, poput Selene Gomez, Sofije Richie, Mirande Kerr, Kristen Bell i Felicity Jones.

Za E! News, Davis je otkrila svoje osnovne savjete za zdravo, snažno tijelo i vitku liniju. Prvi je savjet da uvedete male promjene već od 1. siječnja, umjesto da uzmete prevelik zalogaj i pokušate pratiti mantru: "Nova godina, nova ja."

Napomenula je i da ne biste trebali gubiti vrijeme jedući hranu koju ne volite ili izvodeći vježbu koja vam je užasno neugodna. "Neka vam vježbe koje radite budu zabavne, a hrana koju jedete ukusna kako bi sve to moglo postati dijelom vaše rutine koju volite i jedva čekate da ponovite", savjetuje Davis.

Kad je riječ o vježbanju, Davis vjeruje da svakodnevno kretanje od minimalno 10 minuta može imati veliki učinak na našu formu i zdravlje. Znojenje, kaže, može uvelike poboljšati sposobnost upijanja hrane i poboljšati zdravlje crijeva.

Što se tiče prehrane, savjetuje da jedete kako biste nahranili svoje tijelo, a ne se kaznili. "Nemojte napraviti salatu samo s limunom jer želite izbjeći kalorije. Najvažnije je da je obrok, osim što je zdrav, vama ukusan. Dodajte hrpu maslinovog ulja, soli ili čega već volite i počastite se poput božice", kaže trenerica.

Otkrila je da potpuno pročišćena prehrana ne funkcionira kod svake osobe, stoga je potrebno individualizirati plan prehrane.

"Nije realno da ćete ostatak života vježbati nekoliko sati dnevno i jesti komad celera. Nema šanse da je to dugoročno održivo. Morate pronaći balans, i fizički i psihički. Pretvorite zdravu prehranu u vaš životni stil, tako da se ne grizete danima nakon što pojedete porciju pomfrita ili popijete nekoliko čaša vina", zaključuje Davis.

Pročitajte više