Trening podlaktice, simbola muževnosti!

Foto: 123rf

Žene koje izrazito pažnje posvećuju treningu uspijevaju izgraditi impresivnu mišićnu masu gotovo cijeloga tijela. Nerijetko takve žene imaju bolje izgrađene mišiće od brojnih muškaraca.

Međutim, postoji stavka u kojoj žene vrlo rijetko mogu konkurirati muškarcima. Riječ je o podlaktici.

Ono što brojne žene doživljavaju kao odraz muškarčeve snage upravo je mišićna snaga podlaktice. Snažne podlaktice asociraju na čvrst stisak, a čini se kako je upravo to ono što žene vole! 
 
Iz svega navedenoga naš savjet je kako muškarci nikako ne bi trebali zanemariti trening podlaktica koji bi trebao aktivirati čak 20 mišića koliko ih podlaktica sadrži. Ovdje smo naglasak stavili na muškarce, što ne znači kako ova mišićna skupina ne bi trebala biti trenirana i od strane žena.

Mišići podlaktice u interakciji su s laktom te upravljaju pokretima šake, odnosno uvrtanjem i izvrtanjem šake, odmicanjem i primicanjem šake te opružanjem i pregibanjem šake, ali i prstiju. 



VJEŽBE ZA MIŠIĆE PODLAKTICE

1. Stojeći pregib ručnog zgloba sa šipkom ispred tijela
 
Nathvatom uhvatite šipku ispruženim rukama postavljenim u širini ramena te pregibajte ručne zglobove prema van u smjeru suprotnom od početnog položaja. 

2. Stojeći pregib ručnog zgloba sa šipkom iza tijela

Šipku uhvatite iza leđa opruženim rukama postavljenim u širini ramena te pregibajte zglobove  u suprotnom smjeru od početnog položaja. 
 
3. Sjedeći pregib ručnog zgloba sa nathvatom šipke

Sjednite na klupicu te podlaktice postavite na natkoljenice. Ručne zglobove iz početnog položaja pregibajte prema van u smjeru suprotnom od početnog položaja.

4. Sjedeći pregib ručnog zgloba sa šipkom u pothvatu

Ova vježba izvodi se na isti način kao i prethodno navedena, razlika proizlazi samo iz različitog hvata šipke.

5. Sjedeća rotacija ručnog zgloba s bučicama

Sjednite na klupicu i ruke opružite uz tijelo. Rotirajte ručne zglobove u lijevu i desnu stranu. 

6. Namatanje utega

Ruke ispružite ispred sebe u visini ramena. Nathvatom uhvatite šipku na koju je konopom pričvršćen uteg. Namatajte konop oko šipke i pritom pazite da vam ruke cijelo vrijeme budu ispružene u laktu. 

7. Odmatanje utega

Nakon što ste u prethodnoj vježbi namotali konop na koji je pričvršćen uteg sada na jednak način odmotajte konop s utegom. 
 

Predlažemo vam da pogledate jedan izrazito kvalitetan trening podlaktica.  
 

Pročitajte više