U dvoje je zabavnije: Nabavite medicinku i rasturite svoje trbušne mišiće

Foto: 123rf

VJEŽBANJE u dvoje definitivno je zabavnije od samotne vježbe, a pogotovo ako znaš da ćeš tako brže i bolje rasturiti. Tko to ne želi? Zato nabavite medicinku, ugovorite trening u paru i startajte s ovih nekliko fenomenalnih vježbi. 

Medicinka je zakon jer će djelovati na cijelu tvoju jezgru i uz to ćeš se zadiviti svojoj novoj kondiciji!

Poznato je kako su vježbe s medicinkom dobre pri oporavku od raznih ozljeda jer se koriste uglavnom svakodnevne kretnje tijela, a težina medicinke daje ona dodatan napor s kojim će tvoje tijelo znatno brže reagirati.

Dodavanje medicinke

Stani ispred zida (otprilike pola metra dalje) držeći medicinku ispred prsa. Stopala postavi u širinu ramena, a koljena lagano savij. Baci medicinku što jače možeš tako da se odbije od zida, a ti ju ponovo uhvatiš u visini grudi.

V-trbušnjaci s partnerom

Sjedni na pod sa savijenim koljenima, otprilike pola metra od partnera. Izravnaj leđa i stegni trbušnjake, medicinku primi rukama ispred prsa. Nagni se unatrag, i pri povratku u sjedeći položaj dobaci medicinku partneru. Ponavljajte 30 - 90 sekundi.

Udarci medicinkom o trbuh

Za ovu ti je vježbu također potreban partner koji će stati ispred tebe. Drži medicinku s obje ruke i punom snagom ju baci prema partnerovom trbuhu (za ovo je potrebno dosta hrabrosti). Partner ju ne bi trebao blokirati ili uhvatiti rukama, već čekati da se odbije i padne na pod.


Ova vježba zvuči vrlo neobično, no poprilično je učinkovita. Počni s lakšom medicinkom kako ne bi došlo do ozljede.

Twist s partnerom

Oboje kleknite na koljena i okrenite si leđa. Zategni trbušne mišiće i izravnaj leđa, te se trupom okreni na jednu stranu i dodaj medicinku partneru. Nastavite s ponavljanjem 30 - 90 sekundi u jednom, a zatim i u drugom smjeru.

Vježbu možete izvoditi i stoječki.


Pročitajte više