Ukradite ove ideje i sami pripremite ukusne i zdrave energetske pločice

Foto: 123rf

ZNAMO da su energetske pločice ukusne i zdrave, a odličan su međuobrok. Naravno, energetske pločice su i poprilično skupe, pogotovo ako biste si češće priuštili ovaj zdravi desert.

Zato postoje recepti kako napraviti energetsku pločicu upravo kod kuće. Glavni sastojci koji su vam potrebni su orašasti plodovi, žitarice, voće i sjemenke.

S ovim receptima sigurno ćete uštedjeti, biti sigurni u sastav i uživati u slasnim, a zdravim delicijama.

Energetska pločica od kikirikija i sušenih brusnica

Tko ne bi volio kikiriki u kombinaciji s brusnicama? 

Za ovaj recept potrebni su vam lako dostupni sastojci: 75 g zobenih pahuljica, 60 g badema, 75 g sušenih brusnica, 250 g datulja i 60 g maslaca od kikirikija.

Priprema:

Datulje stavite u vruću vodu na 15 minuta kako biste im mogli oguliti kožicu. Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane jednolična. Pripremite pladanj s masnim papirom na koji ćete jednolično istresti smjesu. Smjesu treba staviti u duboko smrzavanje na 30 minuta. Kad se smjesa stisne, izrežite pločice i spremne su za posluživanje.

Energetska pločica s jabukama i cimetom

Jabuka i cimet su vjerojatno najukusniji spoj koji postoji, a svojim nutritivnim svojstvima će vam osigurati potrebnu energiju.

Sastojci koje trebate su 150 g oraha, 150 g jabuka narezanih na kockice, 150 g zobenih pahuljica, 220 g datulja, čajna žličica cimeta i prstohvat soli.

Priprema:

Na lim za pečenje stavite masni papir pa po njemu posipajte orahe i zobene pahuljice i stavite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva 10 do 15 minuta. Za to vrijeme pripremite datulje (kao u prethodnom receptu). Pečene zobene pahuljice i orahe ubacite u blender, dodajte datulje, sol i cimet te miksajte dok smjesa ne postane jednolična i na kraju ubacite nasjeckane jabuke i opet miksajte do jednolične smjese. Smjesu stavite na papir za pečenje i pecite 20 minuta. Ohlađena smjesa je spremna za rezanje.

Pročitajte više