Vježbate ujutro? Kada biste trebali doručkovati?

Foto: Instagram

MOŽDA vam je muka od same pomisli da trening odrađujete rano ujutro.

No takvi treninzi imaju brojne prednosti, a osim toga, nakon posla i slično, imate više vremena za druge ljude i ostale obaveze.

No što ako vježbate ujutro, a ne znate kada pojesti najvažniji obrok u danu - doručak? Mi znamo odgovor!

Nakon što ste se dobro naspavali, a to znači najmanje 7 sati, doručak bi vam trebao dati energiju kako biste dan započeli što kvalitetnije. Tako bi jutarnji vježbači trebali jesti najmanje jedan sat prije treninga.

Jedan sat je dovoljan period da vaš organizam probavi hranu te vaše tijelo napuni potrebnim gorivom, prije nego se bacite na bilo kakvu jutarnju aktivnost.

No, ako prije treninga volite pojesti nešto lagano, kao npr. tost, bananu, orašaste plodove ili jogurt, onda to možete i pola sata prije odlaska na trening. Sve ovisi kakav intenzitet treninga odrađujete i koliko vam za njega treba energije, odnosno korisnih namirnica i njihovih vrijednosti koje će vam u tome pomoći.

Ako pak ne možete doručkovati kako treba prije treninga, odaberite ovakve "mini boost" namirnice, brze i lagane, kako bi trening bio što učinkovitiji.

S druge strane, za one koji ne vježbaju ujutro, nije strogo definirano kada bi trebali pojesti prvi obrok, no savjetujemo da ga apsolutno ne bi trebali preskakati.

Pročitajte više