Zvijezda Titanica otkrila da se dugo borila s kritikama na račun svoje težine

Foto: Imdb

KATE Winslet se dugo borila s nedostatkom samopouzdanja zbog brojnih kritika i užasnog posramljivanja na račun izgleda s kojima se suočavala u svojim dvadesetima.

Kako kaže, tijekom 90-ih je pretrpjela lavinu omalovažavanja, a takvo ponašanje su poticali ponajprije tabloidi i ljudi poput Joan Rivers koja je komentirala: "Da je Kate Winslet izgubila nekoliko kilograma, Titanic nikada ne bi potonuo."

Ova slavna mama troje djece rekla je da se nedavno osvrnula na članke koji su tada pisani o njoj. 

"Bilo je gotovo smiješno koliko su bili šokantni, kritični i kako su direktno okrutni bili novinari iz tabloida", rekla je te dodala: "Prokomentirali bi moju veličinu, procijenili koliko težim, ispisali navodnu prehranu koje se pridržavam. Bilo je užasno i tako uznemirujuće za čitanje."

Priznaje da je sve to jako utjecalo na njezino samopouzdanje te da zbog toga nije željela otići u Hollywood.

"Bože, ako mi to govore u Engleskoj, što će se tek dogoditi kad stignem tamo?" pitala se.

Unatoč boli koju je osjećala u to vrijeme i kada je ponovno čitala članke o sebi, Winslet je rekla da je također sretna kad vidi koliko se toga promijenilo.

"Bila sam dirnuta time koliko je sada sve drugačije", kaže te dodaje kako vjeruje da danas žene "osjećaju svojstvenu međusobnu povezanosti", ali i "sada se manje boje reći ono što misle".

Osim toga, otkrila je kako je prestala mariti za kritike čim se 2000. godine rodilo njezino prvo dijete, kći Mia Threapleton.

"Rodila sam je kada sam imala 25 godina. I jednostavno su sva ta druga sr*nja isparila", rekla je odmahujući rukom.

Ipak, priznaje da ju je vlastito iskustvo potaknulo da svoju kćer odgaja tako da pozitivno gleda na vlastito tijelo, piše People.

Pročitajte više