ANKETA Koliko najviše dana zaredom ste jeli sarmu?

Foto: Shutterstock

SARMA - taj vjesnik hladnijih dana u cijeloj regiji nikad se ne kuha za jedan jedini ručak. Bilo da pojedete jednu, dvije ili tri "po porciji", ako je sarma za ručak danas, bit će i sutra. A vjerojatno i preksutra.

Eliksir mladosti

Otkud dolazi taj fenomen sarme, nije posve jasno, no vjeruje se kako je toliko ukorijenjen u balkansko društvo da je već generacijama jedna od tvari u ljudskom tijelu zasluženih za mladolik izgled žena i muškaraca u ovom podneblju ne hijaluronska, već kiselina iz kiselog kupusa (šalimo se, jasno).

"Neću motat' džabe"

Kad se motaju sarme, ne motaju se za onaj najveći lonac iz kuhinjskog ormarića. A ne, ne. Za sarmu se iz najlona vadi onaj gigantski lonac s tavana koji i služi samo za kuhanje sarme. Ne broje se komadno, već u desecima. Trideset, četrdeset, pa valjda će to biti dosta.

Znamo da znate o čemu pričamo, pa budite iskreni i u anketi ispod nam recite koliko ste najviše dana zaredom jeli sarmu.

Sad smo ogladnjeli

Od puno priče se sigurno dio vas sada i zaželio sarme. Imamo odličan recept, bez kerefeka i modernih "toucheva". OVDJE je recept za sarmu po starinski, kakva i treba biti.

Pročitajte više