Chef kuha doma otvara školu za kućne kuhare

Foto: Instagram/chefkuhadoma

PETRINJA i Sisak sigurno nisu zaboravili volontere inicijative Chef kuha doma koji su se odmah nakon potresa okupili i dva tjedna kuhali za sve one kojima je bio potreban topli obrok. Ova plemenita inicijativa hrvatskih kuhara najavila je pokretanje novog projekta.

Chef kuha doma iduće godine planira otvoriti školu kuhanja za građane u zapadnom dijelu Zagreba. Škola će imati unaprijed najavljeni program, a građani će imati priliku plaćati mjesečnu članarinu i pohađati one satove koji ih zanimaju. 

Satovi razumne potrošnje

Profesionalni kuhari koji su svoja iskustva, znanja i vještine stjecali unutar restoranske industrije, zainteresirane će polaznike učiti kako ta znanja primijeniti u svakodnevnom kućnom kuhanju.

Sveobuhvatni program će se baviti svim fazama kuhanja, od nabave i pripreme do pravilnog čuvanja i skladištenja namirnica, a također će pokrivati teme kao što su razumno budžetiranje i kuhanje uz što manje odbačene hrane.

Online nastava

Polaznici škole će imati i opciju online pristupa sadržaju predavanja ako nisu mogli sudjelovati na njima. Kako doznajemo od Igora Čimbura, jednog od organizatora inicijative Chef kuha doma, osnovna ideja je stvoriti inovativnu platformu koja će omogućiti amaterima da od profesionalaca uče na opušten način i uz određenu dozu fleksibilnosti.

Polaznici će sami birati kada i koje sadržaje će slušati, a svi materijali će biti dostupni na webu, rekao nam je Čimbur. Trenutno je projekt u fazi dogovaranja prostora, a vrata škole planiraju otvoriti na proljeće iduće godine.

Pročitajte više