Cijena maslaca samo raste. 250 g Dukatovog u Sparu košta 3.98 eura (30 kn)

Foto: Index Recepti

NEKI dan smo u Sparu našli Dukatov maslac od 250 grama za 3.98 eura (30 kuna). Iako cijena svih namirnica u zadnje vrijeme dosta raste, maslac je izazvao mnogo reakcija.

"Evo recimo ideje za patera i klečavce. Neka kleče i mole se da svako dijete u Hrvatskoj ne mora mazati jeftini margarin na kruh kao za vrijeme 2. svjetskog rata kad je vladala nestašica hrane, već da mu roditelji mogu priuštiti taj luksuzni životni standard koji uključuje maslac na kruhu za doručak", jedan je od komentara.

"Kupujem samo na akciji, kad je 15-16 kuna, i ne mora biti Dukatov, i oni njemački su dobri... 30 kn za maslac neću dati nikad, ni 25 kuna, jer bez njega se može... Kad mi plaća bude 1000 eura, onda možda."

"U Eurospinu 500 g maslaca 30 kuna", "Možemo i bez njega",  "Jedino za lijek da mi treba. Nema šanse da ga kupim po ovoj cijeni", "Bio 15 kuna prije 9 mjeseci, prestrašno", kažu neki.

"Puno toga više ne kupujem. Pa će možda neka roba malo duže stajati na polici dok ne dođe rok za smanjenje cijene. Jedino tako kupujem, a mislim da nisam jedina. Što će vlada napraviti, vidjet ćemo", zaključila je jedna naša čitateljica.

Svinjska mast može biti dobra zamjena

Za pečenje raznih stvari možete koristiti ulje, ali i svinjska mast može biti dobra zamjena, naročito u kolačima. Zato smo u nastavku izdvojili neke recepte koji su sa svinjskom masti umjesto maslaca još bolji.

Quiche

Medenjaci

Pečeni-kuhani keksi

Štrudla od kupusa

Školjkice s pekmezom

Išleri

Kroštule

Prhke školjkice

Pročitajte više