Davor Bienenfeld i Vid Nikolić otvaraju Kiyomi, sada je poznat i datum

Foto: Instagram/Torikaya

AZIJSKI restoran Kiyomi u samom centru Zagreba uskoro otvara svoja vrata, a točan datum otvorenja potvrdio je restorater Davor Bienenfeld.

"Zadao sam sebi 1. lipnja kao dan kad se Kiyomi mora otvoriti. Točno je da je ostalo još dosta toga za napraviti u samom prostoru, ali 1. lipnja je naš definitivni deadline", rekao je Bienenfeld za Kult plave kamenice.

>> Hit u Zagrebu u 2024. mogao bi biti dim sum. A što je to točno?

Kiyomi će se smjestiti u atriju Zagrebačkog kazališta mladih, a prostirat će se na dvije etaže. Za sada je poznato da će to biti panazijski restoran s naglaskom na dim sum i robatu, japanski roštilj na drveni ugljen, a trenutno se na probnoj verziji menija nalazi desetak dim suma i šest jela s robate.

Restoran s pristupačnim cijenama u čijem će se podrumu otvoriti i bar

Na meniju Kiyomija još će se naći sushi, tempura, salate i mnogi drugi azijski klasici, za koje će biti zadužen Kiyomijev suvlasnik, chef Vid Nikolić, a Bienenfeld je istaknuo da hrana u ovom restoranu neće biti preskupa te da im je cilj da restoran, koji će primati ukupno 85 gostiju, bude stalno pun.

"Predviđamo potrošnju od oko 50 eura po gostu. Vinska lista imat će najpristupačnije cijene u strogom centru Zagreba", rekao je Bienenfeld u razgovoru za Kult plave kamenice.

Osim restorana, u planu je i bar Yakuza, koji bi se u podrumu restorana trebao otvoriti tri ili četiri mjeseca poslije Kiyomija. Yakuza će, naglasio je Bienenfeld, biti bar s puno koktela i vina, ali i ponudom dim suma.

Restoran predstavili još na Adventu

Ugostiteljski dvojac Vid Nikolić i Davor Bienenfeld na prošlogodišnjem su Adventu predstavili svoj novi restoran Kiyomi, o čemu smo više pisali ovdje. Nikolić i Bienenfeld vlasnici su popularnih mjesta u gradu koja se baziraju na asian fusion kuhinji, a na Adventu su predstavili dio dim sum ponude novog restorana koji se otvara 1. lipnja.

Pročitajte više