Deni Srdoč uskoro u Rijeci otvara vinski bistro Hidden

Foto: Instagram/nebobydenisrdoc

POZNATI hrvatski chef Deni Srdoč, jedini hrvatski kuhar koji je dobio Michelinovu zvjezdicu za dva različita restorana, sredinom travnja u Rijeci otvara ambiciozni vinski bistro Hidden.

Tridesetogodišnji chef, koji trenutno vodi restoran Nebo u hotelu Hilton Costabella u Rijeci, planira stvoriti bistro jedinstvenog koncepta u kojem će najveći fokus biti na vinima. Bistro će raditi pet dana u tjednu i moći će primiti oko 50 gostiju, a prvi mjesec u godini će biti zatvoren zbog kolektivnog godišnjeg odmora radnika.

Svako jutro na obližnju tržnicu

Bistro će biti smješten u srcu Rijeke u Medulićevoj ulici, a chef Srdoč u njemu neće kuhati već je okupio kuharski tim koji će svako jutro obilaziti riječku tržnicu i kupovati sezonske namirnice za pripremu jela koja će se zatim sparivati s raskošnim vinima iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Vinska karta će se sastojati od preko 150 vinskih etiketa, a posjetitelji će također imati mogućnost kupovati boce za ponijeti po povoljnim cijenama.

Prijateljska atmosfera i educirano osoblje

Cilj je stvoriti tim kuhara koji se mogu slobodno izražavati i svoj profesionalni put kreirati u bistrou, za koji Srdoč vjeruje da će pomoći u stvaranju novih gastronomskih standarda u Rijeci. Hidden je zamišljen kao mjesto gdje gosti mogu uživati u izvrsnoj kuhinji, sezonskim namirnicama i prijateljskoj atmosferi upotpunjenoj osobljem koje je educirano o vinima koja služi.

Srdoč vjeruje kako je Rijeka idealna lokacija za njegov novi bistro i smatra kako je ovakav koncept bistroa nešto je što bi moglo značajno pridonijeti razvoju gastronomske scene u gradu.

Pročitajte više