Ekipa iz Taman čokolada organizira radionice. Evo o čemu se radi i koliko koštaju

Foto: Marin Tironi/Index

STIV KAHLINA je majstor čokolatijer i osnivač artizanskih čokolada Taman. Osim što kreira krasne praline i proizvodi vrhunske čokolade, organizira i čokoladne radionice za sve koji ne mogu zamisliti život bez ove slatke ovisnosti.

>> Od nagrađivanog domaćeg čokolatijera doznali smo sve o čokoladi

"Priuštite si potpuno čokoladno iskustvo na našim radionicama i ostvarite sve svoje čokoladne fantazije. Bilo da želite naučiti raditi s čokoladom ili samo želite kušati različite te naučiti više o čokoladi, imamo radionice za vas! Termini za početak 2023. su određeni, a u ponudi su dvije radionice", poručuju iz  Taman čokolada.

1. Upoznajte čokolade kontroliranog podrijetla

- degustacijska radionica, cijena 40 eura (301.38 kn)

Ova zabavna i informativna degustacijska radionica uvest će vas u vještinu kušanja čokolade kontroliranog podrijetla, specijalizirane tehnike kušanja, okuse koje treba tražiti i kako ih opisati.

Naučit ćete otkriti bogatstvo okusa i aroma koje donose čokolade kontroliranog podrijetla, doznati kako podneblje, načini obrade i prerade utječu na okuse čokolade te naučiti na koji način je kušati da biste maksimalno uživali u kockici (ili više njih) fine čokolade.

Tijekom radionice imat ćete priliku probati različite čokolade, u različitim fazama nastajanja, kao i njihove nagrađene čokolade iz Bean-to-Bar serije.

2. Osnove rada s čokoladom

- demonstrativna radionica, cijena 100 eura (753.45 kn)

Ova čokoladna radionica pruža jedinstvenu priliku da uz stručno vodstvo međunarodno nagrađivanog majstora čokolatijera steknete razumijevanje čokolade kao namirnice te načina njezine upotrebe. Kroz radionicu ćete naučiti osnove o čokoladi, kako i od čega nastaje, prepoznati kvalitetu te razumjeti organoleptička svojstva čokolade kroz sastav, teksturu, okuse i arome.

Imat ćete priliku naučiti različite tehnike kristalizacije čokolade kao najvažnijeg procesa u radu s čokoladom, vidjeti jednostavne i brze tehnike primjene takve čokolade, a na radionici će se izrađivati i čokoladni bomboni (praline i trufflesi) u nekoliko različitih tehnika temeljenih na recepturama njihovih nagrađivanih proizvoda.

Naravno, sve napravljeno se degustira, a preostalo nosite sa sobom kako biste podijelili s dragim ljudima.

"A i ne morate, sebično ih sakrijte i uživajte u njima sami, razumjet ćemo vas…"

Više informacija o radionicama (termini, mjesto održavanja) možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte više