Influencer jede sirovu piletinu, nutricionistica nam je pojasnila zašto je to opasno

Foto: Instagram

NEMA tog izazova koji nismo vidjeli na društvenim mrežama, no ovaj posljednji nije nimalo bezazlen i vrlo je opasan po zdravlje, a potencijalno i smrtonosan.

Naime, influencer koji se krije iza profila Raw Meat Experiment, poznat samo po imenu John, svaki dan jede - sirovu piletinu. Napravio je pizzu od sirove piletine, jeo sirovu piletinu s rajčicom i sirom, a čak je i sirovu piletinu s brokulom pomiješao u smoothie.

Smrtonosni eksperiment

Prema njegovim riječima, planira nastaviti s ovim eksperimentom sve dok ga ne zaboli trbuh, no ovo nije prvi put da se okušao u ovakvom pothvatu. Prije dvije godine podijelio je slično iskustvo na svom YouTube kanalu - svaki je dan jeo sirovo meso, a odustao je nakon čak 200 dana.

@rawmeatexperiment

Hey everuone i didnt realize this got polular love u all and love science

♬ original sound - Raw Meat Guy

Ovakav bi eksperiment mogao imati ozbiljne, čak i smrtonosne posljedice, s čime se slažu mnogi stručnjaci i doktori koji upozoravaju da ovo nikako ne bismo smjeli raditi. Svatko od nas zna da sirovo meso nije sigurno za konzumaciju, a evo što o tome kaže domaća nutricionistica.

Riječ stručnjaka

"Piletina se u mnogim kućanstvima smatra jednom od glavnih namirnica i dobar je izvor proteina. No, pileće meso ima visok rizik od bakterijske kontaminacije i zato je važno meso dobro termički obraditi kako bi se uništile bakterije koje se prenose hranom", pojašnjava nam magistra nutricionizma Branka Bunić.

Ona dodaje i da unutarnja temperatura mesa mora biti 70 stupnjeva, a upozorava i da "sirovo pileće meso može biti zaraženo bakterijama Salmonelom ili Campylobacterom, koje mogu dovesti do infekcije crijevnog traka kod ljudi".

Pročitajte više