Ipak nisu opstala - mjesta koja su se ove godine u Zagrebu zatvorila

Editorial credit: dmitro2009 / Shutterstock.com

MA KOLIKO popularna bila, neka mjesta u Zagrebu, od azijskih restorana do slastičarnica, nažalost su ove godine morala staviti ključ u bravu. U nastavku izdvajamo sva mjesta u Zagrebu koja su se ove godine zatvorila.

All Saints by It Makes Sushi

Nedavno je zatvoren azijski restoran All Saints by It Makes Sushi u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici u kojemu se moglo probati svašta, od više vrsta uramakija, hosomakija i futomakija, gyoza i ramena do raznih jela s rižom, Buddha bowlsa i bao bunsa. Restoran je krajem 2022. godine preuzela sushi majstorica i edukatorica azijske kuhinje Tatjana Švonja, a na Instagramu je objavila vijest o zatvaranju.

>> Zatvara se azijski restoran u centru Zagreba. Vlasnica: Svratite da se pozdravimo

Le Kolač

Zatvara se i Le Kolač, koji je prije godinu dana otvoren u zagrebačkom kompleksu Park kneževa, na adresi Branimirova 41. Vijest je potvrdio vlasnik Robert Hromalić, koji je istaknuo kako je previše iscrpljen, psihofizički i financijski.

Hromalić je planirao u Le Kolaču spojiti vrhunske slastice s hranom za brunch i delikatesnom pekarskom ponudom, no onda se u Parku kneževa pojavio sada već megapopularni Kroštulin Boogie Lab, s velikom pekarnicom i jelima za brunch i tako je Hromalić, kaže, ostao bez pola koncepta.

>> Zatvara se zagrebački Le Kolač, vlasnik: Psihofizički i financijski sam iscrpljen

La Passione

Prije nešto manje od godinu dana se kod Britanskog trga u Ilici na kućnom broju 67 otvorila pizzerija La Passione, a sada je i ona zatvorila svoja vrata. Na Googleu piše kako je trajno zatvorena, a zadnja objava na Instagramu im je iz prosinca 2023. godine.

Njihov je jelovnik bio podijeljen na gourmet pizze, La Passione pizze i old school pizze. Od old school pizza tu su bile neke klasične, poput margherite i capricciose, a pizze gourmet i Il Passione imale su vrlo zanimljive nazive - Al Pacino, Andrea Bocelli, Madonna, Eros Ramazzotti, Jovanotti, Monica Bellucci, Carla Bruni, Federic Fellini i Sophia Loren i koštale su između 11.50 i 15 eura.

>> Zatvorila se pizzeria u centru Zagreba, otvorena prije manje od godinu dana

Velvet

Početkom lipnja zatvorio se i Velvet, popularni zagrebački kafić na Tuškancu, a od svojih su se gostiju oprostili putem Instagrama.

"Dragi naši gosti, dragi prijatelji, Velvet se odlučio odmoriti! Bezbrojne smo lijepe, vesele i opuštajuće trenutke dijelili svih ovih godina. Mi to nećemo lako zaboraviti. A sigurni smo da će Velvet ostati i u vašim srcima. Hvala vam na povjerenju te ljubavi i energiji koje ste utkali u ovo naše zajedničko putovanje. Do iduće prilike, veliki pozdrav iz Velveta", napisali su u objavi.

>> Zatvara se popularni zagrebački kafić: "Sigurni smo da će ostati u vašim srcima"

Takenoko - privremeno

Krajem travnja zatvoren je i azijski restoran Takenoko koji se nalazio u centru Zagreba, na uglu Masarykove i Gundulićeve. Doduše, nije se trajno zatvorio, već se samo preselio na novu lokaciju. 

"Došao je i taj dan... Danas smo službeno zatvorili vrata našeg restorana na adresi Masarykova 22 i uskoro se vidimo na novoj, još boljoj lokaciji - Preradovićeva 22!", napisali su iz Takenoka na Instagramu.

>> Zatvorio se jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.