Ispecite sočnu tortu od sira od jedne smjese po receptu Tee Mamut

Foto: Shutterstock/Instagram

NIJE nimalo komplicirano, a rezultat je sjajan.

"Ova super kremasta, bezglutenska torta od sira specifična je u svojoj pripremi jer je potpuno karamelizirana na vrhu i okusom podsjeća na smeđi maslac i karamel. Idealno paše uz bobičasto voće, sladoled od vanilije ili jednostavno sama", kaže naša poznata slastičarka.

Za tortu promjera 26 cm

225 g šećera
5 g soli

ribana korica jednog limuna
765 g krem-sira
255 g sira mascarpone
6 jaja
340 g vrhnja za šlag
35 g kukuruznog škroba (gustina)

Za umak (ako želite)

500 g smrznutog šumskog voća
70 g šećera
10 g kukuruznog škroba
70 g vode
+ grčki jogurt za serviranje

Priprema

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. Miksajte u samostojećem mikseru ili ručnim mikserom šećer, sol, koricu limuna, krem-sir i mascarpone. Nakon par minuta, kada se sve sjedini i postane kremasto, dodajte jaja. U manjoj zdjelici brašno pjenjačom povežite s malo vrhnja, zatim dodajte ostatak vrhnja i ulijte u smjesu sa sirom.

Sve zajedno još kratko izmiksajte na najmanjoj brzini jer će smjesa biti poprilično rijetka. Kalup za torte obložite aluminijskom folijom kako smjesa ne bi iscurila tijekom pečenja. Pecite 35 minuta. Znat ćete je li gotov ako se u sredini još malo treska (poput pudinga).

Nakon što se ispeče ostavite ga sat vremena na sobnoj temperaturi, zatim ga prebacite u frižider na minimalno 3 sata prije serviranja.

Za umak u lončiću pomiješajte voće sa šećerom i na laganoj vatri miješajte dok voće ne pusti sok, a šećer se ne otopi. U zasebnoj zdjelici pomiješajte pjenjačom gustin i vodu te dodajte u voće. Neprestano miješajući dovedite do vrenja i kuhajte par minuta.

Servirajte tortu od sira uz hladni ili topli umak od bobičastog voća i žlicu grčkog jogurta.

Pročitajte više