Lovac na pizze u novootvorenoj osječkoj pizzeriji Pepe: Letvica je podignuta!

Foto: Lovac na pizze

Dragan Maloševac je specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije. Odrastao je u Zagrebu, samo nekoliko ulaza od Šestina, jedne od prvih zagrebačkih pizzerija s krušnom peći, a vrijeme njegovog odrastanja bilo je i vrijeme prvih kultnih pizzerija u socijalističkoj Hrvatskoj, poput Dvojke, Kamenitih vrata, Purgera, Zadra i Četiri lovca, što je bilo presudno i za njegovu ljubav prema pizzi. Osim što se bavi svime čime se već ljudi na hitnoj bave, Dragan putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Jučer je bio u novootvorenom osječkom Pepeu.

PROŠLE sam godine zbog vlastite gluposti doslovno buljio u zatvorena vrata pariške pizzerije Peppe. Maloprije sam bio u jednom drugom Pepeu, onom osječkom. Kad ne mogu ja u Peppe, može Pepe u Osijek.

Osijek je dobio još jednu pizzeriju. Vrhunsku!

Pepe se smjestio tik uz šetnicu u samom centru grada. Odlična je to lokacija u podnožju hotela Osijek. Lijepo uređen prostor, ugodnog ambijenta, srdačnog, profesionalnog i nenametljivo angažiranog osoblja.

Pizza nas je ugodno iznenadila

Napoletansko tijesto, a nadjevi fini, kvalitetni i dobro složeni. Isprobali smo pizzu Pepe s jako dobrom bresaolom i Grana Padano listićima te Pistacchio & Mortadellu. Morao sam isprobati svoju omiljenu kombinaciju - mortadelu i pistacije.

Cijene su u Pepeu prihvatljive i primjerene, a kreću se od 56 kuna za Margheritu do 89 kuna za onu najskuplju, Tartufo & Prosciutto. Kad bih baš morao pronaći neku zamjerku ili nedostatak, onda bi to bilo tijesto. Ono je, iako dobre teksture, mrvicu "nabijeno". Malo deblji, prozračniji i "napuhani" rubovi učinili bi tijesto, pogotovo rubove, prhkijim i perfektnim.

Ne drže samo pizze

Dodatnim adutom smatram to što Pepe ima u ponudi i drugu vrstu hrane. Ne previše, ali je ima. To je svakako dobro ako u društvu imate nekoga tko baš ne obožava pizzu, a izlazite na zajedničku večeru ili ručak. Meni se to često događa.

Budući da uz pizzu volim popiti dobro pivo, svakako treba istaknuti i dosta dobru ponudu piva. Sve u svemu, drago mi je što je Osijek bogatiji za još jednu kvalitetnu pizzeriju. Zato što Pépé Pizza Place to uistinu jest.

Pročitajte više