U Međimurju se uskoro održava festival vina i fine hrane, ovdje su detalji

Foto: FB/Urbanovo

I OVE GODINE u Međimurju se održava Urbanovo, najvažniji eno-gastro festival bregovite Hrvatske, a vrhunac ovogodišnjeg Urbanova bit će trodnevni Festival Pušipela, koji će se održati od 17. do 19. svibnja u Domu kulture u Štrigovi.

U organizaciji udruge Hortus Croatiae osmišljen je bogat program, a posjetitelji će u tri dana moći degustirati više od 170 vrhunskih vina iz 24 vinarije. Dnevne ulaznice kreću se po cijeni od 25 eura, a evo što sve možete očekivati.

Izložba, kviz, cooking show i bogat glazbeni program

Festival će u petak i subotu biti otvoren od 12 do 19 sati, a u nedjelju od 14 do 19 sati. Prvi dan Festivala rezerviran je za izložbu "Povijest vinarstva na Liburniji", a istog će se dana u 20 sati u Termama Sveti Martin ispred puba Potkova održati "Wine & smile kviz", s vinarima te poznatim blogerima i influencerima, a vodit će ga stand-up komičar Goran Vugrinec.

U subotu će se održati "Cooking show by Bajzovi dvori & Marko Palfi", a u nedjelju jutarnje trčanje "Urbanovo WINE RUN". Osim toga, u nedjelju, koja je i zadnji dan festivala, za najmlađe posjetitelje organizirani su i animatori, a sva tri dana nakon Festivala tu je i prigodan glazbeni program - Krunoslav Lajtman i Patrik Zamuda u petak, DJ u subotu i Zodiac duo u nedjelju. 

Urbanovo Gurman tjedan i Otvoreni podrumi

Festival Pušipela vrhunac je ove manifestacije, no nije jedini događaj koji će se tih dana održati u Međimurju. Već je održano Međunarodno ocjenjivanje vina, koje je bilo rezervirano za 3. i 4. svibnja, a od sredine do kraja svibnja održat će se Urbanovo Gurman tjedan i Otvoreni podrumi.

Tijekom Urbanovo Gurman tjedna, od 3. do 19. svibnja, restorani uključeni u projekt nudit će hranu sljubljenu s vinima međimurskih vinara, a Urbanovo završava 24. i 25. svibnja Otvorenim podrumima, u kojima posjetitelje očekuju izvrsna vina i kulinarske poslastice.

Pročitajte više