Mate Janković i danas ima sjajan božićni recept, ovaj prilog svima će se svidjeti

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NAJVEĆA zvijezda hrvatske food scene, Mate Janković, do Božića na Index Zidu svaki dan objavljuje po jedan božićni recept, a danas je objavio recept za jelo koje je odličan prilog božićnom pečenju - bilo da radite puricu, patku ili odojak.

Recept za glazirano zimsko korjenasto povrće

Janković je podijelio sjajan recept za glazirano zimsko korjenasto povrće. Ova količina dovoljna je za 6 do 8 osoba, a od sastojaka će vam trebati:

  • 300 g mrkve
  • 300 g pastrnjaka (ili korijena peršina)
  • 300 g korijena celera ili korabe
  • 1 manji crveni luk (oko 100-150 g).

Za glazuru će vam trebati:

  • 40 g maslaca (2 pune žlice)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice meda
  • sok ½ naranče (ili ½ limuna, ali naranča je više "božićna")
  • 1 žličica svježeg timijana (ili ½ žličice suhog)
  • ½ žličice suhog ružmarina (ili malo sitno nasjeckanog svježeg)
  • 1 ravna žličica soli (oko 6 g) - po ukusu
  • svježe mljeveni papar.

Po želji možete dodati i:

  • prstohvat cimeta ili muškatnog oraščića (baš blagi božićni šmek)
  • malo nasjeckanog svježeg peršina za kraj.

Cijeli recept pročitajte na Index Zidu, a vratite se po nove recepte i svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.