Mate Janković objavio recept za pečeni krumpir koji ćete obožavati čim ga probate

Foto: Instagram

Jedno od najprepoznatljivijih imena domaće gastro scene, Mate Janković, nastavlja svoj božićni niz na Index Zidu - i danas donosi recept koji bi vrlo lako mogao postati obavezni dio blagdanskog stola. Ovaj put radi se o pečenom krumpiru s češnjakom, ružmarinom i parmezanom. Istovremeno hrskav, mirisan, sočan i pun okusa, s kombinacijom češnjaka, aromatičnog bilja i parmezana.

Evo što će vam sve trebati za 4 do 6 osoba.

  • 1.5 kg krumpira (brašnasti tip, npr. za pire)
  • 10 g soli za vodu (oko 2 ravne žličice)
  • 8 g soli za pečenje (1 ravna žličica), po ukusu
  • 60 g svinjske masti ili maslaca
  • 60 g maslinova ulja
  • 6 režnjeva češnjaka, u ljusci, lagano zgnječenih
  • 3 grančice svježeg ružmarina (ili 1 žlica suhog)
  • 2 grančice timijana (po želji)
  • 40-50 g ribanog tvrdog sira (Parmezan, Grana Padano)
  • 10 g nasjeckanog svježeg peršina (2 žlice)
  • svježe mljeveni crni papar

Cijeli recept pročitajte na Index Zidu, a vratite se po nove recepte i svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.