Mediji u BiH se raspisali o našem tekstu o Jahorini: "Hrvati ogorčeni cijenama"

Foto: Index

NEKIDAN smo objavili izvještaj o ponudi hrane i pića s cijenama s Jahorine, popularnog regionalnog skijališta, s naslovom "Probali smo što se sve jede na Jahorini, pogledajte cijene". 

Ponukani sve češćim objavama na društvenim mrežama u kojima skijaši komentiraju kako su se cijene na Jahorini izjednačile s onima na skijalištima u Italiji, Austriji ili Francuskoj, odlučili smo posjetiti nekoliko ugostiteljskih objekata i provjerili što se nudi od jela i pića te, ono najvažnije, po kojim cijenama. 

Bili smo u Olimp baru, kafani Kinder Jaje, Ski Caffeu Peggy, Galeriji i restoranu hotela Lavina, a nije puno trebalo da krenu stizati reakcije. Na noge su se digli neki bosanskohercegovački mediji koji su dobro pročešljali naš tekst, ali još bolje vaše komentare na članak.

N1 BiH: Hrvatima skupo na Jahorini

N1 objavio je tekst s naslovom "Hrvatima skupo na Jahorini: Objavili su detaljan pregled cijena s našeg popularnog skijališta", a ističu kako je "zanimljivo i da se na kraju članka nalazi anketa u kojoj većina čitatelja poručuje da su cijene na njihovoj olimpijskoj ljepotici previsoke".

Oslobođenje: Hrvati ogorčeni cijenama

Oslobođenje u članku s naslovom "Hrvati ogorčeni cijenama hrane i pića na Jahorini - 'Pljačkate nas, skuplji ste od Jadrana'" piše kako smo istražili cijene hrane i pića na Jahorini i bili zadovoljni kvalitetom i uslugom, a navode i kako nam je najveće iznenađenje bila riba. Međutim, dodaju i kako su naši čitatelji bili brutalni u komentarima na taj članak, pa su izdvojili nekoliko.

"Kad vidiš ove cijene, nije mi jasno zašto Bosanci kukaju da je Dalmacija skupa?", "Bosanci se malo osokolili", "Cijene zbog kojih se ne bih odlučio za skijanje tamo. Cijene u Austriji su 50% više, ali kvaliteta skijanja neusporediva", "Našli ste nas pljačkati, samo se probajte žaliti na cijene na moru", prenosi Oslobođenje dojmove publike. 

Fokus: Iz Hrvatske posjetili Jahorinu, pa objavili cijene

Sarajevski Fokus objavio je tekst pod naslovom "Iz Hrvatske posjetili Jahorinu, pa objavili cijene: Malo pivo 6, kafa s mlijekom 5,5 KM", u kojem su prenijeli naše dojmove uz napomenu da smo cijene pisali u eurima.

Inače, u anketi u našem članku gdje vas pitamo što mislite o cijenama na Jahorini 65% ispitanika kaže kako su previsoke, 33% da su ok, a tek 2% kako su preniske.

Pročitajte više